lauantai 14. maaliskuuta 2009

Suksista ja Synttäreistä

Mikaelilla on huomenna 15.3.2009 syntymäpäivä. Esikoislapsenlapsemme täyttää 2 vuotta. Anne-vaimoni kanssa teimme yhdessä autokakun, koska Mikaelin lempileluja ovat pikkuautot. Niillä hän tykkää ajella päivät pitkät. Isänsä Terho on tehnyt Mikaelille hienon liukumäen. Autot saavat hyvän vauhdin tuossa mäessä ja vauhdin hurma saa pikkupojan silmät loistamaan.
Ostin Mikaelille synttärilahjaksi sukset, sauvat ja monot. Kylläpä niillä oli hintaa. Maksoivat 150,- euroa. Naapurissamme asuu Kuusamon Eräveikkojen aktiivijäsen. Hän on hirvenhiihdon Suomen mestari. Kysyin häneltä neuvoa suksiasioissa ja hän kehotti ostamaan heti kunnon välineet. Kuusamossa on pitkä hiihtokausi ja on hyvä, että lapsi innostuu heti pienestä pitäen hiihtämään ja nauttimaan siitä.

Tänään kaksi suomalaista sai kultamitalin. Sami Jauhojärvi 50 km:n hiihdossa ja Kuusamon poika Anssi Koivuranta yhdistetyn kilpailusta, Norjassa.

Olen järjestänyt Kuusamossa yli 20-vuoden ajan hiihtokilpailuja. Kilpailuihin on osallistunut joka vuosi mukava määrä 1-15-vuotiaita lapsia ja varhaisnuoria. Toivon, että saisin Mikaelinkin innostumaan tämän vuoden kisoihin. Kisat pidetään ensi maanantaina 16.3.2009 klo 17.00, Tolpanniemen valaistulla ladulla. Tuo latu on tässä lähellä kotiani ja myös Mikaelin kotia. Asumme Kuukkelintiellä ja pojan perhe asuu naapurissamme, samassa pihapiirissä meidän kanssamme. Mikael hiihtäisi kaikkein nuorimmaisten lasten sarjassa, joka on 1-2-vuotiaille. Olemme jo vähän harjoitelleet ladulla menoa. Hiihtäminen on melko hidasta, koska välillä pitää tarkkailla mitä ympärillä tapahtuu. Matka ei olisi järin pitkä, vain 50 m.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rupesin vähän haikeana muistelemaan, miten aikanaan tein lapsilleni milloin linna- milloin lehmäkakkuja. Nyt ovat liian isoja sellaiseen, mutta jospa minullakin joskus on vielä lapsenlapsia. Onnittelut koko huonekunnalle, tv Aila

PS Antoisia ja rikkaita hetkiä uutukaisen blogin blogin kanssa. Tapaamisiin siellä ja täällä :)

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut Mikaelille! Suojelusenkeleitä elämän polullesi, toivottelee Tuula ja Katri-Ulrika Porista