maanantai 16. maaliskuuta 2009

KASVISRAVINTOLA KARPALO KUUSAMOON

Kuusamon Adventtiseurakunnan aamurukouspiirissä 7.10.2008 meille tuli ajatus perustaa Kasvisravintola Karpalo seurakuntamme yhteyteen. Rukoilemaan mennessämme huomasimme, että seinänaapurimme, Idän Revontulet -firma oli muuttanut pois ja 85 m2:n kiinteistö oli vapautunut. Tämä kiinteistö on nyt myynnissä.

Tämän tilan ostaminen ja yhdistäminen nykyisiin kirkon tiloihin mahdollistaisi toimivan ja viranomaisten hyväksymän Kasvisravintola Karpalon perustamisen. Kuusamon seurakunta on asiasta hyvin innostunut ja toivoo ja rukoilee, että asia menisi nopeasti eteenpäin. 1.12.2008 perustimme Kuusamon ETRA ry:n ja 27.2.2009 Kuusamon ETRA ry merkittiin yhdistysrekisteriin. Kuusamon ETRA ry vastaa Kasvisravintola Karpalon toiminnasta.

Kirkkomme on keskeisellä paikalla Kuusamon ydinkeskustassa. Kaupungintalo, valtion virastotalo, Kulttuurikeskus Kuusamotalo, musiikkiopisto, Kuusamon liikuntakeskus, jäähalli, kansanopisto, lukio, nuorisotalo, poliisilaitos, molemmat Kuusamon lehtitalot jne., ovat kirkkomme, lähituntumassa.

Asiantuntijat ovat tutustuneet tiloihin ja pitävät hanketta erittäin, toteuttamiskelpoisena. Arkkitehti Hannu Hiltula on tehnyt luonnoksen muutospiirustuksista ja siihen ovat tutustuneet rakennustarkastaja, terveystarkastaja, taloyhtiön isännöitsijä ja kaikilta tahoilta olemme saaneet "vihreää" valoa. Olen ollut yhteydessä työvoimatoimistoon, aikuiskoulutuskeskukseen ja Kuusamon Perunaan ja kaikki eri tahot olisivat halukkaita yhteistyöhön ravintolamme kanssa. Aikuiskoulutuskeskuksen keittiömestari kyselee, että milloin saatte sen ravintolan? He haluaisivat siitä kokkikoulunsa, kasvislinja koulutuspaikan.

Kasvisruoka on tulossa entistä suositummaksi eläinsairauksien lisääntyessä. Monet ovat luvanneet tulla ravintolamme kanta-asiakkaiksi. Kasvisravintola Karpalo olisi myös ensimmäinen kasvisravintola Koillismaalla. Kuusamossa käy yli miljoona matkailijaa vuodessa ja matkailijoiden määrä lisääntyy jatkuvasti. Kuusamo uskoo matkailuimagoonsa. Tänne on tehty Suomen neljänneksi suurin lentokenttä. Suorat lennot ulkomailta ovat mahdollisia, koska täällä hoidetaan myös passintarkastukset. Uskomme, että asiakkaita varmaan riittäisi.

Asiantuntijoiden tekemät suunnitelmat ovat valmiina. Maranatha -rakentajat ovat luvanneet suorittaa muutostyöt talkootyönä. Useat talkoolaiset ovatkin jo ilmoittautuneet vapaaehtoistyöhön.

Käännyn nyt teidän puoleenne ja kysyn neuvoanne, miten tämän Herralta tulleen "näyn" voisi toteuttaa käytännössä? Olen rukoillut Herralta, että Pohjois-Suomen lähetyksen kesäjuhlien aikana 5.-6.6.2009 saisimme viettää Kasvisravintola Karpalon avajaisia. Kesäjuhlat pidetään Kuusamon lukiolla, jonne olette tervetulleita! Jään odottamaan rukousvastausta!

Jos tämä kirjoitus kosketti sydäntäsi ja haluaisit olla tässä hankkeessa mukana tavalla tai toisella, niin voit ottaa yhteyttä allekirjoittaneeseen.

Pyydän myös esirukousta asian puolesta! Tapahtukoon Herran tahto!

Paavo Hautala
paavo.hautala@pp1.inet.fi
040 8474 582

Kuusamon ETRA ry
Kitakantie 37
93600 Kuusamo

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kasvisravintola Kuusamoon.... Todella odotettu uutinen. Kuusamon ETRA ry:n kaavailema kasvisravintola tulisi todelliseen "markkinarakoon" Olemmehan me Suomalaisetkin menettämässä työkykymme ja terveytemme liikalihavuuden ja epäterveitten ruokatottumustemme vuoksi. Kuusamon matkailuimago saisi todella merkittävän lisämausteen tästä uudesta Karpalo kasvisravintolasta. Toivotankin menestystä Paavo Hautalan vetämälle kasvisravintolahankkeelle sille on nyt selvä tilaus. nim. terveyttä ruoasta

Anonyymi kirjoitti...

Olen edellisen kanssa samaa mieltä ravintolan perustamisesta. Hyvä ja toteuttamiskelpoinen hanke kaikinpuolin. Menestystä myös minunkin puolestani hankkeelle!

Anonyymi kirjoitti...

Oli hienoa nähdä tämä sinun blogijuttusi Nykyaika-lehdessä. Rukoillaan hankkeelle menestystä.

Anonyymi kirjoitti...

Rukouksin olen mukana tänäänkin hankkeen toteutumiseksi.

Paavo Hautala kirjoitti...

Jumala on kuullut rukoukset. Rahastonhoitajamme on nähnyt unen, että hän oli syömässä Kasvisravintola Karpalossa. Minäkin olin kuulemma mukana ja moni muu. Tovottavasti tämä ei ollut vain kaunista unta vaan, että hanke toteutuu mahdollisimman pian. Kaikki voimme olla mukana rukouksin kuten eo. kommentoijakin. Kiitos sinulle rukoustuestasi. Herra sinua siunatkoon! Rakkaat ystävät, muistamme teitä kaikkia aamurukouspiirissämme! Herra olkoon kanssanne! Rukouksien lisäksi hankkeen eteenpäinviemistä voi tukea myös uhrilahjoilla. Tilitiedot löytyvät viereisestä Kuusamon ETRA ry:tä koskevasta kirjoituksesta. Yhteistyössä on voimaa!

Anonyymi kirjoitti...

Odotan innolla uuden ruokaravintolan avaamista Kuusamoon.Kiitos ystävyydestänne Anne ja Paavo.
Enkeleitä matkaan ja siunausta toteutumiselle uudessa hankkeessanne.
Terveisin ystävänne Taivalkoskelta.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos kaikille rohkaisevista kommenteista. Taivalkoskelle terveisiä. Toivottavasti saamme sinne pian oman kokoussalin ja tapaamme siellä!

Paavo kirjoitti...

Haimme ADA:n autolla 60 l:n kippikattilan, asianpesulinjaston, taikinakoneen ja raastinkoneen Raahesta. Ne olivat käytettyjä. Saimme ne edullisesti. Toivottavasti ne toimivat hyvin. Myyjä ainakin vakuutti, että ne ovat kunnossa olevia koneita. Nämä olivat ensimmäiset laitteet Karpalolle. ADA:n miehet olivat Tauno ja Erkki Vihonen, Valkeakoskelta. Isä ja poika olivat hyvällä asialla. Kiitos teille hyvin paljon. Oli mukava tustustua. Siunausta elämänne!

Anonyymi kirjoitti...

Ihmettilinkin, miksi yhtäkkiä taas ramppaatte vanhuksiamme tapaamassa. Hoidamme heidän raha-asiansa ja huomasin, että taas oli rahaa lähtenyt Etralle! Ja he ovat niin iäkkäitä, etteivät enää muista euron arvoa...

Paavo Hautala kirjoitti...

Toinen vanhuksista on seurakuntamme jäsen. Velvollisuutemme ja etuoikeutemme on käydä tervehtimässä vanhuksia. Käyntimme ovat olleet kokonaan hengellisiä käyntejä. Ko. vahukset ovat olleet käynneistämme erittäin iloisia ja kiitollisia. Aina he ovat sanoneet, että tervetuloa uudelleen! Tapanamme ei ole puhua tällaisilla käynneillä rahasta. Laulamme hengellisiä lauluja, luemme Raamattua, jaamme Herran pyhää ehtoollista ja rukoilemme. Viimeksi kun kävimme, rukoushetken jälkeen ko. teräväjärkinen "vanhus" sanoi omasta aloitteestaan, että hän haluaisi antaa pienen summan Kuusamon ETRA ry:lle Karpaloa varten. Tarkastin tuon summan tänään rahastonhoitajaltamme. Tilille oli tullut ko. henkilöltä 50,- euroa. Lahjoitus oli ko. henkilöltä ensimmäinen ja ainoa kerta ETRA:lle, joten sana "taas" ei mielestäni sovi tähän yhteyteen. Tuo sana "ramppaatte" ei mielestäni ole myöskään sopiva sana. On vain sattunut niin, että pari matkaa, aivan muussa tarkoituksessa, on sattunut melko lähekkäin. Vanhukset asuvat sopivasti reitin varrella, joten lyhyt tervehdyskäynti heidän luokseen on ollut aivan luonnollista.

Lämpöhaude kirjoitti...

Kuinka projektinne on edistynyt?
Joko Karpalo on toiminnassa ja kuinka asiakkaat ovat paikan löytäneet+
Kasvisravintolat ovat ainakin täällä etelässä kovasti kasvava alue.

Paavo Hautala kirjoitti...

Lämpöhauteelle!

Kiitos mielenkiinnostasi Karpaloa kohtaan!

Tulevan kasvisravintolan tiloissa toimii tällä hetkellä kirppis. Kirppiksen tuloilla kartutamme Kuusamon ETRA ry:n Karpalo-rahastoa. Taloudellisen tilanteen kehitystä voit seurata 4.10.2009 päivätyn kirjoituksen kohdalta. Näet luvun, joka pienenee jokaisesta sadan eruon summasta yhden pykälän alaspäin. Kun luku on nollapisteessä, niin asia etenee kohti Karpalon toteutumista.
Tällä hetkellä tilanne on se, että jos 338 henkilöä lahjoittaisivat Kuusamon ETRA ry:lle 100 euroa/hlö, niin luku olisi nollassa ja silloin alkaisimme tosi toimiin yhdessä maranatha-rakentajien kanssa.
Haluaisitko sinä olla tässä projektissa jollakin lailla mukana?

Paavo Hautala kirjoitti...

Kasvisravintola Karpalon työt käynnistetään 22.7.2012, vaikka seurantaluku ei olekaan vielä nollassa. Rahoitus ei ole kokonaan selvä.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kasvisravintola Karpalon avajaiset pidettiin 31.12.2012! Kiitos Herralle toteutuneesta "näystä"!