lauantai 21. maaliskuuta 2009

Pirjo-siskolleni terveyttä! Mietteitä merkkipäivistä!

Kiitos Pirjo-siskoni rohkaisevasta, viestistäsi. Olipa iloinen yllätys, että olit käynyt blogiani lukemassa. Toivon sinulle paranemista vakavasta sairaudestasi. Rukoilen puolestasi ja pyydän kaikkia blogin lukijoita muistamaan sinua, Pirjo-siskoni, esirukouksin. Perheesi tarvitsee sinua vielä pitkään. Olemme muistaneet sinua myös seurakunnassani ja muistamme jatkuvasti. Herra on suuri lääkäri, joka voi parantaa sinut täysin terveeksi. Luotetaan häneen! Tapahtukoon Herran tahto.

Viime torstaina 19.3. oli Minna Canthin ja tasa-arvon päivä ja perjantaina 20.3. oli kevätpäiväntasaus.
Minna Canth synt. 19.3.1844 Tampereella ja hän kuoli 12.5.1897 Kuopiossa, 53-vuotiaana. Keväällä 2004 järjestettiin "Suuret suomalaiset"-äänestys. Minna Canth on listalla 22. Paavo Nurmen (21.) ja J.K. Paasikiven (23.) välissä. Tämä kertoo siitä, että suomalaiset arvostavat Minna Canthin elämäntyötä. Minna Canthin alkuperäinen nimi oli Ulriikka Wilhelmiina o.s. Johnson. Hän oli ensimmäinen suomalainen naiskirjailija, näytelmäkirjailija ja journalisti. Yhteiskunnallinen vaikuttajahahmo, realisti. Luin netistä, että Minna Canth kritisoi maallista kirkkoa, mutta henkilökohtainen usko oli hänelle kuitenkin tärkeä. Siitä kertoo Tuomas Kempiläisen "Kristuksen seuraamisesta"-hartauskirjan lukeminen useaan kertaan sekä Jeesuksen "Vuorisaarnaan" perehtyminen. Minkälaisia ajatuksia sinulle tulee mieleen Minna Canthista? Miten hänen muistopäivänsä liittyy tasa-arvon päivään?

Kevätpäiväntasaus kertoo meille siitä, että yön selkä on taitettu! Kuljemme valoa ja kesää kohti! Tämä rohkaisee meitä paljon, eikö totta!

Ei kommentteja: