torstai 19. maaliskuuta 2009

Esalle ja muillekin linjalla oleville!

Vastaan Esalle tässä tekstissä, koska en ole vielä perehtynyt siihen, miten kommentteihin vastataan tuolla kommenttien kohdalla.

Kiitos Esa kommentistasi, joka oli mielenkiintoinen ja haastava. Kiitos myös muille kaikista, kommenteistanne. Kommentit viestittävät siitä, että joku on "linjalla". Toivottavasti tästä "foorumista" tulee hyvä ja rakentava tapa käydä eri asioita läpi rakkauden hengessä. Olemme kaikki erilaisia ja meillä on erilaiset näkemykset, kokemukset, arvot, asenteet, uskomukset, tiedot, tunteet, elämäntilanteet jne. Älkäämme antako minkään asian kuitenkaan häiritä meitä. Mennään eteenpäin luottavaisin mielin toinen toisiamme rohkaisten ja kannustaen kaikkeen hyvään ja oikeaan.

Mietin tässä tämän blogin "pelisääntöjä". Mitä ne voisivat olla? Onko teillä hyviä ehdotuksia? Voitte esittää omia ajatuksianne tästä asiasta.

Esalle
Viittasitko kommentissasi Jes. 65:17-25?
Raamattu puhuu 1000-vuoden aikajaksosta. Ajatus 1000-vuoden valtakunnasta johtaa mielestäni helposti väärään tulkintaan tässä kysymyksessä. Ainoa kohta, jossa tämä 1000-vuoden aikajakso mainitaan, on Ilm. 20-luku. UKR käyttää kyllä otsikossa sanaa: tuhatvuotinen valtakunta, mutta mielestäni siinä olisi parempi käyttää ajatusta: 1000-vuotiskausi, koska tekstissä ei puhuta 1000-vuoden valtakunnasta. Aihe, johon kommentissasi viittasit, ei ole yksinkertainen. Se vaatii perusteellisen selvityksen. En haluaisi nyt tämän blogin alkajaisiksi ottaa tätä aihetta perusteelliseen tarkasteluun, koska se saattaisi hämmentää monia, joilla on tästä asiasta eriäviä mielipiteitä. Olisikohan meidän nyt, ainakin alussa syytä keskittyä niihin teemoihin, jotka ovat meille yhteisiä? Oppikysymykset saattavat johtaa helposti väittelyihin. Selvittäisin tätä mieltäsi askarruttavaa kysymystä kanssasi, vaikkapa henkilökohtaisesti. Jos tämä sinulle, sopii? Yhteystietoni löydät blogistani. Aihe, jota mietit, on varmaan sinulle ajankohtainen, joten otan kommenttisi, vakavasti. Etsitään kysymykseesi vastausta yhdessä. Esa, mitä mieltä olet tästä ehdotuksestani?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ok. Kristityillä tuntuu olevan monenlaisia oppeja Raamattuun liittyen. Varsin yleinen kuulostaa olevan sielun kuolemattomuusoppi sanoohan Jeesus Luukkaan evankeliumissa hämäävästi ennen ristinkuolemaansa toiselle ryövärille `tänään olet kanssani paratiisissa` Tässä ilmeisesti kaksoispiste on laitettu väärin? Minua kiinnostavat myös Ilmestyskirjan viimeiset vitsaukset paiseet, maanjäristykset, rakeet jne... Vitsaukset taitavat olla paholaisen aiheuttamia ja tapahtuvat eri puolilla maapalloa osittain yhtäaikaa? Tuleeko vitsausten aikana valejeesus Jerusalemiin eksyttäen monet? Olen kuullut, että Kuusamon Adventtikirkossa alkaa ensi keskiviikkona Raamattupiiri klo. 18, missä näitä asioita voi opiskella ja pohtia.

Paavo Hautala kirjoitti...

Teit, Esa, tärkeitä kysymyksiä, joihin haluan vastata keskiviikon raamattupiirissä. Olet oikeassa tuossa kaksoispiste-asiassa. Pieni merkki voi muuttaa asian aivan toisenlaiseksi. Heprean kielessä on paljon pieniä piirtoja ja merkkejä ja kaikilla on tärkeä merkitys. Jos pienikin piirto puuttuu tai se on väärässä paikassa, niin sanan merkitys muuttuu toisenlaiseksi. Meidän sanamme, Rakkaus, on mielenkiintoinen sana. Jos R-kirjaimesta puuttuu pieni vinoviiva, sanasta tulee Pakkaus. Nuoret kyllä käyttävät sanaa "Pakkaus", kun he kuvailevat ihastuksensa kohdetta kavereilleen.
Palataan kysymyksiisi keskiviikon piirissä.