lauantai 17. elokuuta 2013

Totuudessa pyhitetyt kristityt etsivät ykseyttä, joka koituu sielujen pelastukseksi!

Jeesuksen rukous seurakunnan ykseyden puolesta on ajankohtainen ja tärkeä rukous myös tänään. Kristittyjen keskuudessa ilmenevä eripuraisuus ja hajaannus heikentävät seurakunnan kautta annettua todistusta Jeesuksesta. Yksimielisyys ei ole kuitenkaan mahdollista ilman totuutta. Sen tähden Jeesus rukoilee, että hänen seuraajansa pyhitettäisiin totuudessa. Totuudessa pyhitetty Jeesuksen seuraaja rakentaa yhteyttä, joka koituu suureksi siunaukseksi maailmassa.

"Minä, joka olen vankina Herran vuoksi, kehotan siis teitä vaeltamaan saamanne kutsumuksen arvoisesti, kaikessa nöyrinä, lempeinä ja pitkämielisinä, kärsien toisianne rakkaudessa. Pyrkikää rauhan yhdyssiteen avulla säilyttämään Hengen ykseys" (Ef. 4:1-3.)

Apostolien teoissa kuvataan alkuseurakunnan ykseyttä. Ilman Pyhää Henkeä tämä ykseys ei olisi ollut mahdollista. Seurakunnassa vaikuttava suuri voima, ilo ja rauha olivat Pyhän Hengen hedelmää. Tämä hedelmä auttoi seurakuntaa sen kasvussa, silloinkin, kun ympäristö oli Jeesuksen seuraajille vihamielinen.

Pysyäkseen vahvana seurakunta tarvitsi totuudessa pyhitetyt johtajat, joilla oli Jumalan antama auktoriteetti neuvoa, opettaa ja kasvattaa uusia uskovia pysymään oikealla tiellä.

"He pysyivät apostolien opetuksessa, keskinäisessä yhteydessä. leivän murtamisessa ja rukouksissa. Jokaisen valtasi pelko, ja monta ihmettä ja tunnustekoa tapahtui apostolien kautta. Kaikki uskovat olivat yhdessä ja pitivät kaikkea yhteisenä. He myivät omaisuutensa ja tavaransa, ja rahoista jaettiin kaikille sen mukaan kuin kukin tarvitsi. Joka päivä he tulivat yksimielisesti koolle temppelialueelle, ja he mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemullisin ja vilpittömin sydämin. He ylistivät Jumalaa ja olivat koko kansan suosiossa, ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka pelastuivat." (Ap.t. 2:42-47.)

Ei kommentteja: