maanantai 12. elokuuta 2013

Koulut ovat alkaneet ja monilla lomat loppuneet!

Mikael aloitti tänään eskarin. Lomani loppui ja ensimmäinen työpäiväni, lomani jälkeen, meni nopeasti. Työni alkoi hautajaisiin valmistautumisella. Tämän viikon perjantaina, on Paavo Lassilan hautajaiset, Kemijärvellä. Paavo Fritiof Lassila syntyi 19.2.1925 Kemijärvellä ja hän nukkui kuolon uneen 18.7.2013 OYS:ssa 88 vuoden ikäisenä, saman ikäisenä kuin Annen isä, Arvo Nevalainen. Paavon veli asuu Australiassa, ja hän saattoi vaimonsa muutama päivä sitten haudan lepoon ja nyt hän on jo tullut Suomeen saattamaan veljensä viimeiselle matkalle. Toisinaan kuolemantapauksia tulee monia saman suvun kohdalle. Ihminen ei voi määrätä syntymäänsä eikä kuolemaansa. Kaikki on Jumalan kädessä ja meidän on otettava vastaan se, mitä eteemme tulee.

2.-5.9.2013 järjestetään jälleen Avustustapahtuma "Iloinen mieli". Paikallisen lehden toimittaja haastatteli minua, muutama päivä sitten, tämän tapahtuman johdosta. Valtakunnallinen ADRA Finlad säätiö yhdessä seurakuntamme kanssa järjestää tämän tapahtuman Koillismaan kunnissa seuraavasti:
- Ma 2.9. klo 12-14 Taivalkoskella, Kaarihallissa, Urheilutie 8
- Ti 3.9. klo 13-15 Sallassa, Sallatunturin koululla, Kuusamontie 65
- Ke 4.9. klo 12-14 Posiolla, Vapaa-aikatalo Pyrinnöllä, Posiontie 24
- To 5.9. klo 12-14 Kuusamossa, Kuusamon Liikuntahallilla, Kitkantie 42

Tilaisuuksissa on tarjolla ilmaiseksi mm:
- lämmin ateria
- EU-ruoka-apupaketti
- vaatteita ja kodin tekstiilejä tarpeen mukaan

Tilaisuudet on tarkoitettu työttömille, opiskelijoille, pienituloisille eläkeläisille sekä muille vähävaraisille.
Jos sinä olet avun tarpeessa, niin olet sydämellisesti tervetullut saamaan apua ja iloisen mielen!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tämähän on ollut tiedossa jo tutkimattakin: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013081317363823_ul.shtml

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos kommentistasi!
Luin tuon Iltalehdessä olleen kirjoituksen, joka koski ihmisen älykkyyttä ja uskoa. Tämän tutkimuksen mukaan uskovat ovat tyhmempiä kuin uskomattomat.

Paavali, jonka älykkyysosamäärä oli varmaan hyvin korkea kirjoittaa:
"Sanoma rististä on hullutusta niille, jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima. Onhan kirjoitettu: "Minä hävitän viisaitten viisauden ja teen tyhjäksi ymmärtäväisten ymmärryksen." Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hulluudeksi? Koska Jumalan viisaudesta maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat." (1. Kor. 1:18-21.)

Anonyymi kirjoitti...

Kaikkiin tutkimuksiin ei ole luottamista, koska tutkimuksen tulokset riippuvat siitä, kuka tai ketkä ovat tutkimuksen takana. Monet älykkäät tiedemiehet uskovat Jumalaan.

Kiitos tuosta hyvästä ja kuvaavasta Raamatun sanasta, joka pitää paikkansa!

Omasta puolestani voin todeta, että "Herran pelko on viisauden alku"!

Paavo Hautala kirjoitti...

Avustustyötä koskeva kirjoitus, jossa on minunkin haastattelu, on tiistain 13.8.2013 Koillissanomissa. Kirjoituksen otsikko etusivulla on: "Ruoka-apu pian katkolla". Sivujen 2-3 otsikko on: "Ruoka-avun tulevaisuus katkolla Koillismaalla". Kirjoituksen on kirjoittanut toimittaja Anni Hyypiö.