lauantai 24. elokuuta 2013

"Karitsan häät ovat tulleet"!

"Valtaistuimelta lähti ääni, joka sanoi: "Ylistäkää meidän Jumalaamme, kaikki hänen palvelijansa, te, jotka pelkäätte häntä, sekä pienet että suuret!" Sitten minä kuulin ikään kuin suuren kansanjoukon äänen, kuin suurten vetten pauhinan, kuin voimakkaan ukkosen jylinän, sanovan: "Halleluja! Herra, meidän Jumalamme, Kaikkivaltias, on ottanut kuninkuuden. Iloitkaamme ja riemuitkaamme ja antakaamme kunnia hänelle, sillä Karitsan häät ovat tulleet. Hänen morsiamensa on laittautunut valmiiksi, ja hänen annettiin pukeutua puhtaaseen, hohtavaan pellavavaatteeseen." Se vaate on pyhien vanhurskaat teot. Enkeli sanoi minulle: "Kirjoita: Autuaita ne, jotka on kutsuttu Karitsan hääaterialle!" Vielä hän sanoi minulle: "Nämä sanat ovat tosia Jumalan sanoja." Minä heittäydyin hänen jalkoihinsa kumartaakseni häntä, mutta hän sanoi minulle: "Varo, ettet tee sitä. Minä olen sinun ja veljiesi palvelustoveri, niiden, joilla on Jeesuksen todistus. Kumarra ja palvo Jumalaa, sillä profetian henki todistaa Jeesuksesta." (Ilm. 19:5-10.)

Tämä sana tulee meille valtaistuinsalista, jossa Jeesus on kruunattu kaikkeuden kuninkaaksi. Jeesus ei suostunut ottamaan kuninkuutta maan päällä ollessaan. Hän sanoi, ettei hänen kuninkuutensa ole tästä maailmasta. Kuitenkin tämä maailma kuuluu hänen kuninkuutensa alaisuuteen Luomisen ja Lunastuksen perusteella. Paholainen yritti varastaa tämän planeetan sekä kaikki täällä asuvat ja tänne syntyvät ihmiset itselleen, mutta hänen suunnitelmansa on mitätöity Jeesuksen työn kautta. Jeesus on tämän maan todellinen omistaja. Hänelle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.  Taivaassa vallitsee suuri ilo Jeesuksen kuninkuuden tähden. Jumalaa kunnioittavat pienet ja suuret palvelijat antavat kiitoksen, kunnian, ylistyksen ja palvonnan Kaikkivaltiaalle Jumalalle. Näin meidänkin tulee tehdä. Johannes, joka sai tämän Karitsan hääateriaa koskevan näyn, aikoi kumartaa näyn välittämää enkeliä. Enkeli kieltäytyi ottamasta vastaan Johanneksen kumarrusta ja sanoi: "Varo, ettet tee sitä. Minä olen sinun ja veljiesi palvelustoveri, niiden, joilla on Jeesuksen todistus. Kumarra ja palvo Jumalaa, sillä profetian henki todistaa Jeesuksesta." (Ilm. 19:10.) Luotujen ei pidä kumartaa toisiansa, vaan kunnia ja kumarrus kuuluvat Jumalalle. Tästä syystä Jeesuskaan ei halunnut kumartaa paholaista kiusauksen erämaassa, vaikka paholainen sitä toivoi ja pyysi.

Kun nuoret rakastuvat toisiinsa ja he alkavat suunnitella häitään, niin he käyttävät häiden valmistamiseen paljon aikaa ja varoja. Kaikki häihin liittyvät asiat suunnitellaan hyvin huolellisesti ja tarkasti, pieniä yksityiskohtia myöten. Puvut ja somistukset valitaan sävy sävyyn. Puheet, musiikki, laulut ja muu ohjelma menee käsikirjoituksen mukaan. Häihin liittyvät seremoniat harjoitellaan etukäteen, aikataulut huomioon ottaen. Jos näin tehdään häiden suhteen tässä ajassa, niin miten meidän tulisikaan valmistautua Karitsan hääjuhlaa varten!

"Karitsan häät ovat tulleet." Kun ajatellaan tätä kaikkein tärkeintä juhlaa, niin meidän on valmistauduttava siihen huolellisesti. Kuten maalliseen hääjuhlaan, niin myös taivaalliseen hääjuhlaan liittyy monia eri vaiheita. Me elämme tänään vakavassa ajassa, koska kuningas tarkastaa häävieraiden hääpuvun. Jeesuksen vertaus kuninkaan pojan häistä antaa meille tästä asiasta tärkeän opetuksen ja se koskettaa meitä syvästi. Kuninkaan tarkastaessa häävieraita, hän näki siellä miehen, joka ei ollut pukeutunut häävaatteisiin. "Kuningas kysyi häneltä: "Ystävä, kuinka sinä olet tullut tänne sisään ilman häävaatteita? Mutta mies jäi sanattomaksi. Silloin kuningas sanoi palvelijoille: 'Sitokaa hänen jalkansa ja kätensä ja heittäkää hänet uloimpaan pimeyteen. Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.' Sillä monet ovat kutsutut, mutta harvat valitut." (Matt. 22:12-14.)

Morsiamella, joka on laittautunut valmiiksi Karitsan häitä varten, tarkoitetaan seurakuntaa. "... ja hänen annettiin pukeutua puhtaaseen, hohtavaan pellavavaatteeseen." Se vaate on pyhien vanhurskaat teot." (Ilm. 19:8.)

Kristuksen vanhurskauden viitta on ainoa puku, joka hyväksytään Karitsan hääjuhlaan saapuneilta. Tämä pelastuspuku on hankittu meille kalliilla hinnalla ristillä. Ilmestyskirjan mainitsema puhdas, hohtava pellavavaate ei ole niiden häävieraiden yllä, joilta puuttuvat pyhien vanhurskaat teot. Uskon kuuliaisuudella ja morsiamen valmiiksi laittautumisella on yhteys keskenään. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pelastus saavutettaisiin hyvien tekojemme kautta. Pelastuksemme perustana on aina Jeesus ja hänen tekonsa meidän puolestamme ja hyväksemme. Sanat: "... hänen annettiin pukeutua", korostaa myös taivaasta tullutta lahjavanhurskautta eli armosta saatua Kristuksen vanhurskautta, jossa me pelastumme.

Ne, ihmiset, jotka on kutsuttu Karitsan hääaterialle, ovat autuaita, koska heidän "pukuasiansa" ovat kunnossa. Heitä ei karkoteta hääaterialta pois pimeyteen, koska he kuuluvat valittujen joukkoon.
"Nämä ovat ne, jotka tulevat siitä suuresta ahdistuksesta. He ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä." (Ilm. 7:14.)
"Autuaita ne, jotka pesevät vaatteensa, että heillä olisi oikeus elämän puuhun ja että he pääsisivät porteista sisälle kaupunkiin." (Ilm. 22:14.)

"Se, joka voittaa, puetaan siis valkoisiin vaatteisiin, enkä minä pyyhi pois hänen nimeään elämän kirjasta, ja minä tunnustan hänen nimensä Isäni edessä ja hänen enkelinsä edessä. Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki sanoo seurakunnille." (Ilm. 3:5.)

"Siksi, rakkaani, kun tätä odotatte, pyrkikää siihen, että teidät havaittaisiin tahrattomiksi ja nuhteettomiksi hänen edessään ja teillä olisi rauha." (2. Piet. 3:14.)

                       

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos! Tässä kirjoituksessa on tärkeä sanoma! Terveisin Taivasmatkalainen!
Ps. Kuvat ovat kauniita!

Paavo Hautala kirjoitti...

Kyllä ja ajankohtainen!
Kuvat ovat netistä. Ne ovat puhuttelevia!
Siunausta kaikille!