tiistai 27. elokuuta 2013

Pitäkää usko Jumalaan!

"Pitäkää usko Jumalaan. Totisesti minä sanon teille: jos joku sanoisi tälle vuorelle: 'Nouse ja heittäydy mereen', eikä epäilisi sydämessään vaan uskoisi sen tapahtuvan, mitä hän sanoo, niin se hänelle tapahtuisi. Sen tähden minä sanon teille: kaiken, mitä te rukoilette ja anotte, uskokaa, että olette sen jo saaneet, niin se tulee teille. Kun seisotte rukoilemassa, antakaa anteeksi, jos teillä on jotakuta vastaan, niin että myös teidän Isänne, joka on taivaissa, antaa teille anteeksi teidän rikkomuksenne. Mutta jos te ette anna anteeksi, ei myöskään teidän Isänne, joka on taivaissa, anna anteeksi teidän rikkomuksianne." (Mark. 11:22-26.)

Raamatussa ei opeteta, että kun teemme paljon työtä, niin saamme paljon aikaan, vaan kun pidämme uskon Jumalaan, niin silloin tapahtuu suuria asioita. Usko tarttuu Jumalan käteen ja Jumalan käsi voi tehdä kaiken. Rukouksen kuulemisen esteeksi voi kuitenkin tulla ihmissuhteisiin vaikuttava anteeksiantamattomuus. Jos hellimme itsekkyyttä ja kovasydämisyyttä, kannamme toisiamme kohtaan kaunaa, katkeruutta ja vihaa, Jumala ei kuule meidän rukouksiamme.

Kun ymmärrämme pienten asioiden suuruuden, niin tulemme näkemään, kuinka niiden kautta tapahtuu suuria asioita. Uskollisuus vähässä johtaa meidät vastuullisiin tehtäviin

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
kiitos Paavo tästä tekstistä! Tämä kannustaa minua omassa haaveessani, että pystyisin toteuttamaan sen lähetyskäskyn, jonka sain Jumalalta. Ainoa esteellisyys, minkä ihminen yleensä ajattelee, on minullakin mielessäni; mistä saan taloudellisen tuen jos sanoudun palkkatyöstä irti. Vuokra-asunnon vuokran maksuun ja laskuihin. ja matkustuskin maksaa, sekä majoitus matkalla. Sanassa on sanottu, että etsikää ensin Jumalan valtakuntaa niin kaiken tämänkin saatte. Jotenkin ei ole rohkeutta ottaa sitä ratkaisevaa askelta, ennenkuin taloudellinen tilanne tulisi olemaan varmalla pohjalla. Ihmisellä kun tuppaa olemaan tuota uskonpuutetta, vaikka sitä ei saisi olla, pitäisi vain luottaa lapsen lailla, että Isä pitää huolen. Pitäisi uskaltaa ottaa se ensimmäinen askel.
T. Katariina

Anonyymi kirjoitti...

Totta kirjoitat Paavo, me luonnostamme olemme juuri tuollaisia ja saamme kamppailla omaa minää vastaan jatkuvasti. Jeesus tuli maan päälle kärsimään ja kuolemaan minun syntini tähden, joten minä Jeesuksen avulla voin kasvaa irti itsekkyydestä, kovasydämisyydesta ja katkeruudesta. Ristin juurella kun olemme, niin saamme aina avun voittaa näitä kauheita taipumuksia itsessämme.
Hengen hedelmä (kaikki lohkot) silloin saa Pyhän Hengen kautta kypsyä meissä.Heijastamme armollisuutta ja rakkautta kanssamatkaajiamme kohtaan. Jeesus on esikuvamme.
Jumala haluaa kokonaisia, Hänelle antautuneita lapsia.
Lähetystyö on moninaista, omien olosuhteiden kartoittaminen ja Jumalan tahdon mukainen rukous johtaa meitä varmasti näkemään, minkä "saran" Hän on varannut itsekullekin "kynnettäväksi".
Paavali on hyvä esimerkki lähetystyöntekijästä, joka hankki omalla työllä elantonsa. Siunausta Katariina sinulle ja pojille. yritin joku aika soittaa sinulle, mutta ei saanut yhteyttä. Raija

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Katariina ja Raija, kommenteistanne. Kirjoitus puhutteli teitä molempia. Siunausta lähetystyöhön kummallekin!
Voi olla, että Kuusamosta tulee Missioleirille, Kallioniemeen, muitakin kuin minä.