torstai 8. elokuuta 2013

Jeesus on aarre, jota kannattaa etsiä!

 
Jumala ei ole kätkenyt aarteitaan sanaan, piilottaakseen tai salatakseen meiltä jotakin hyvää. Jos meillä on jotakin arvokasta, niin me säilytämme sen huolella. Jumala on säilyttänyt aarteensa meille, kätkemällä ne sanaansa. Aarteiden etsimisellä ja luonteen kasvamisella oikeaan suuntaan on yhteys. Lapset, jotka saavat vanhemmiltaan kaiken mahdollisen vaivatta ja heti, eivät välttämättä arvosta saamiaan lahjoja. Heidän luonteensa voi ajautua väärille urille ja silloin vanhemmat huomaavat tehneensä lapsilleen karhunpalveluksen.

Jumalan sanassa on paljon profeetallista sanaa. Näiden aarteiden löytyminen on usein sidoksissa aikaan. Kun näemme määrättyjen asioiden toteutumishetken tulleen tai olevan lähellä toteutumista, niin sana avautuu ja meitä varten kätketyt aarteet tulevat esiin. Profeetallista sanaa pitää tutkia samalla tavalla kuin etsisimme aarretta. Rukous on tärkeä avain Raamatun aarrearkkuun. Nöyryys ja kiitollisuus ovat asenteita, joita tarvitaan Jumalaa lähestyttäessä. Pyhän Hengen johdossa eläminen ja kulkeminen vievät meidät aarteen luo ja antavat meille viisautta ja ymmärrystä suhtautua löytyneeseen aarteeseen oikealla tavalla. Jumalan antamat aarteet säilyvät parhaiten, kun jaamme niitä muille. Tämä asia liittyy antamisen ja elämän säilymisen lakiin. Jeesus varoitti meitä kokoamasta aarteita maan päälle, koska hän tiesi, että kaikki maallinen on katoavaa. Koi, ruoste ja varkaat tuhoavat maalliset aarteet hyvinkin nopeasti. Seuraavan kerran, kun vierailet kaatopaikalla, niin katsele ympärillesi ja näet siellä ihmisten kadonneita unelmia. Toinen paikka, jossa elämän arvot joutuvat puntariin, on hautausmaa. Elämä on pisimmilläänkin, kuin rahtunen vain. Katoavilla aarteilla ei ole arvoa kalmistossa.

Jumalan valtakunta Jeesuksessa Kristuksessa on aarre, jonka arvoa ei voi millään ihmismitalla mitata. Kun sydämemme on tässä valtakunnassa, niin meillä on aarre taivaassa ja uudessa maassa. Jumalan valtakunnan ja Jumalan vanhurskaan tahdon etsiminen tulisi olla aina tärkeintä, elämämme aikana. Kun löydämme Jeesuksen, niin löydämme oven yltäkylläiseen elämään. Tällä elämällä tarkoitetaan ennen kaikkea iankaikkista elämää taivaassa ja uudessa maassa. Maanpäällinen elämä voi olla aineellisesti köyhää ja puutteenalaista, mutta taivaassa, meitä varten säilytetty aarre on korvaamattoman arvokas ja ikuisesti kestävä. Jeesus on aarre, jota kannattaa etsiä! 

Ei kommentteja: