torstai 31. maaliskuuta 2011

Onnea ja siunausta Ailalle Raaheen!

Ailalle synttärionnittelut Raaheen. Vuodet vierivät ja tuovat elämään viisautta ja kokemusta. Siunausta elämääsi kokonaisvaltaisesti. Rohkaisuksi Ps. 16:1-3.
Muistan sinua ja perhettäsi rukouksin!

4 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Kiitos!
Tuo oli aivan ihana "muistovärssy". Kiios vielä myös tekstiviestionnitteluista. Ja rukouksistasi!!

Paavo Hautala kirjoitti...

Herra antoi tuon tekstin juuri sinua varten! Psalmin 16 sanoma on kokonaisuudessaan hyvin rohkaiseva. "Herra pitää palvelijastaan huolen" on tiivis ajatus psalmin sisällöstä. Psalmi päättyy ajatukseen ikuisesta onnesta, joka on Herran palvelijoden perintöosa. "Ihana maa on tullut osakseni, kaunis perintö on minulle annettu". Muistatko mikä tilanne herätti keskustelun tästä aiheesta, sukutapaamisen aikana Kuusamossa?

Aila kirjoitti...

En kyllä muista. Se olisi voinut tulla missä vaan, niin kaunista oli joka paikassa, niin Loma-Ajakassa kuin Hautalassakin.

Paavo Hautala kirjoitti...

Lipputangon juurella oli neljä melko isoa kivistä arpakuutiota ja yhdessä mietimme, että mitä ne voisivat symbloida? Meille tuli mieleen useampi eri vaihtoehto. Totesin, että "arpa lankesi minulle ihanasta maasta". Arpakuutiot muistuttivat mm. tästä rohkaisevasta ajatuksesta.

Arpa liittyi Israelin kansan heimoille annettujen maaosuuksien jakamiseen. Ks. Kanaanin maan jako Joos. 13-21. Tässä Raamatun kohdassa kerrotaan, että arpa ratkaisi kullekin heimolle tulevan perinnön, koskien heidän maaosuuksiaan.

Jumalan lasten perintö, kauniista, uudesta maasta, on ihana osa. Tätä osaa ei kuitenkaan ratkaista arvalla. Tähän ei liity hyvä tuuri tai sattuma, vaan Kristuksen työ ja Hänen ansionsa. Kaikki on lahjaa, mutta saamme tämän lahjan vain siten, että otamme sen uskossa vastaan. Tämä, valintaan liittyvä totuus, tulee esille myös kanaanin maan jakoa valvovan Joosuan sanoista, jotka voit lukea Joos. 24:11-15.

Tästä kommentista tuli pieni saarna, joka on tarkoitettu meille kaikille, ei siis yksistään Ailalle.