perjantai 25. maaliskuuta 2011

"Nyt sydämeni riemuitsee"

Koko tämä päivä meni kirkkoa siivotessa. Ihmettelin aamulla keittiötä puhdistaessani, että mistä tulee pistävä viemärin haju? Kun katsoin tiskialtaan alle, näin alustan olevan veden peitossa. Soitin heti korjausmiehet paikalle ja he saivat vuodon korjatuksi. Viemäriin menevät liitokset olivat löystyneet ja tiiviste oli pois paikoiltaan. Huoltomiehet lupasivat maanantaina tulla tarkastamaan tilanteen uudelleen ja jatkamaan korjauksia, jos tarvetta ilmenee. Kirkkomme kuuluu Lassila-Tikanojan huoltopiiriin.

Onneksi Kirsti tuli auttamaan minua siivous- ja järjestelytöissä. Yksin en olisi ehtinyt tehdä kaikkia puuhia, koska ehtoollista varten pitää valmistella monia sellaisia asioita, mitä "muissa" kirkoissa ei tehdä ehtoollisen yhteydessä. Noudatamme Jeesuksen esimerkkiä ja toimimme Hänen kehotuksensa mukaisesti, joten pesemme ennen ehtoollista toistemme jalat, sisaret keskenään ja veljet keskenään. Jos kuulet tästä käytännöstä ensimmäistä kertaa, niin se voi kuulostaa oudolta ja erikoiselta. Kehotan sinua avaamaan Raamattusi ja lukemaan ensimmäisestä ehtoollisen vietosta Joh. 13-luvusta. Jeesus sanoo seuraajilleen opetuslasten jalkojen pesemisen jälkeen: "Minä annoin teille esimerkin, jotta tekisitte saman minkä minä tein teille. Totisesti, totisesti: ei palvelija ole herraansa suurempi eikä lähettiläs lähettäjäänsä suurempi. Kun te tämän tiedätte ja myös toimitte sen mukaisesti, te olette autuaat." (Joh. 13:15-17.) Rohkaisen sinua osallistumaan myös tästä kokemuksesta, kanssamme.

Kirkkomme on nyt raikkaan puhdas ja jälleen kerran ruusuntuoksuinen. Vaaleanpunainen väri sointuu hyvin sinisen kanssa. Salissamme on kaksikymmentä vaaleanpunaista ruusua odottamassa huomisia vieraita jumalanpalvelukseen. Eero Hirvonen saapui tänä iltana isolla pakettiautolla Saarijärveltä ja hänen kyydissään oli untuvatäkillä peitetty korjattu pianomme. Sen siirtäminen autosta alttarille onnistui kätevästi. Ensin se laskettiin liukumäkeä pitkin alas autosta ja sitten se liikkui vaivattomasti, pyörien päällä, omalle paikalleen. Piano oli paikallaan klo 19.00. Kuulin jo ensimmäiset sävelet ja voin sanoa, että piano soi nyt kauniisti. Kannattaa tulla huomenna kuuntelemaan uusia säveliä. Rukoilimme ja kiitimme Herraa. Uskon, että soittajien on nyt ilo näppäillä koskettimia ja tuntea sävelien raikkaus ja puhtaus. Toivottavasti tämä innostaa ja uudistaa musiikkielämää seurakunnassamme. Kiitos, Eero, hyvästä työstä! Odotamme jännittyneinä huilusi heleää ääntä, johon piano antaa ryhdin ja kannustavan tuen. Seurakunta on kuin orkesteri. Kun kaikki soittimet on viritetty samalle tasolle, niin evankeliumin voittokulku etenee, kuin sointuisat sävelet nuottiviivastolla.
Emmekö haluaisi yhtyä kuoroon ja laulaa: "Ristille tie vapaa on!"

"Nyt sydämeni riemuitsee Herramme sapatista, ja rinnassani tulvailee onnea, siunausta. Nyt kiitoslaulut raikuvat huoneessa Jumalamme. Ne Herran luokse nousevat kaikuen syömessämme.
Taas Herran sana raikkaana elämän vettä antaa, ja armopöytä runsaana ravinnon parhaan antaa. Huoneessa Herran pieninkin hiljainen lepopaikka kalliimpi on kuin rikkahin on mainen aarre, lahja." (Kansansävelmä Pohjanmaalta, Tuntematon, Suom. Uno Paano)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voin nähdä "sieluni" silmillä kauniin ja puhtoisen kirkon Kuusamossa. Teillä tänään monin verroin aihetta juhlaan, ehtoollissapatti on itsessään jo juhlaa ja olette saaneet vierailijoita ja kauniin pianon paikoilleen kirkkoon.
Olisin halunnut olla juhlassanne mukana, mutta eihän tämä elämämme ole meidän haluistamme riippuvainen, vaan mitä Jumala haluaa itsekunkin kohdalla tehdä.
Olen tullut omissa mietinnöissäni sellaiseen tulokseen, että jokainen Suomen adventtiseurakunta tarvitsisi Paavon kaltaisen paimenen, joka täysin on Herran johdossa, huolehtien "laumastaan" kuin silmäterästään. Sinä Paavo aina ajattelet toisten parasta, aivankuin Jeesus maan päällä ollessaan. Tartut työhön kuin työhön, kun asia niin vaatii.
Siunausta ja iloa Herrassa, Raija.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Raija, kauniista ja rohkaisevista sanoistasi. Tunnen kyllä itseni heikoksi ja vajavaiseksi ihmiseksi ja srk:n paimeneksi. Olisi hyvä, jos saisin kokoaikaisen siivoojan ja toimistotyöntekijän, jotka huolehtisivat käytännön rutiinit, silloin minulle jäisi enemmän aikaa Jumalan sanan jakamiseen ja hengelliseen työhön, johon tunnen kutsumusta. Nyt minulle jää aivan liian vähän aikaa siihen, mitä todella haluaisin tehdä sananpalvelijana. Taivaassa meillä on täydellinen paimen, joka huolehtii kaikista meistä suurella rakkaudella. Jos olisit ollut Kuusamossa, niin olisit ollut kanssamme siivoamassa kirkkoa. Ihmettelin, että miten jaksoit kirppiksen ohella siivota myös kirkkoa, kun olit vapaaehtoistyössä luonamme?
Meillä oli tänään todella siunausten päivä! Kirjoitan enemmän pääsivulla, kun ehdin.