keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Jeesuksen uusi käsky liittyy rakkauteen

"Minä annan teille uuden käskyn: rakastakaa toisianne! Niin kuin minä olen rakastanut teitä, rakastakaa tekin toinen toistanne. Kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos te rakastatte toisianne." (Joh. 13:34,35.)
"Hän oli rakastanut omiaan, jotka olivat tässä maailmassa, ja hän osoitti heille täydellistä rakkautta loppuun asti." (Joh. 13:1b.)

Jeesus rakastaa omiaan täydellisellä rakkaudella. Agape -rakkaus on täydellistä, koska se on jumalallista rakkautta. Tässä rakkaudessa ei ole mukana yhtään itsekkyyttä eikä oman edun tavoittelua. Agape -rakkaus on puhdasta, se ei ole synnin saastuttamaa. Se on pyyteetöntä ja toisen puolesta uhrautuvaa rakkauden palvelusta. Jeesuksen sydän on täynnä tällaista rakkautta.

Paavali kuvaa agape -rakkautta 1. Kor. 13-luvussa:
"Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii. Rakkaus ei koskaan katoa." (1. Kor. 13:4-8.)

Kun luemme eo. sanat ja laitamme rakkaus -sanan kohdalle nimen: Jeesus, niin voimme todeta, että kaikki ajatukset rakkaudesta sopivat Jeesukseen täydellisesti. Lue nyt sama kohta uudelleen ääneen ja laita oma nimesi rakkaus -sanan paikalle. Minkälaisen vaikutuksen sanat tekivät sinuun? Rohkenetko kirjoittaa siitä kommentissa?

Kun Johannes lähti seuraamaan Jeesusta, häntä kutsuttiin ukkosenjyrinän pojaksi, mutta nyt tunnemme hänet rakkauden apostolina. Jeesuksen seura muuttaa ihmisen.
Tämän aamun aamuvartiojae on 1. Joh. 4:8:
"Joka ei rakasta, ei ole oppinut tuntemaan Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus."

Rakkaus vuodatetaan sydämiimme Pyhän Hengen kautta. Tässä on meille tärkeä rukousaihe!

Ei kommentteja: