keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Kauneudenhoitoa ajoneuvoille

Tämän päivän Koillissanomat -lehdessä on jälleen yksi kirjoitus, jonka haluan kirjoittaa talteen.

Kauneudenhoitoa ajoneuvoille
Kuusamon ykkösfiksi aloitti toimintansa
* koillismaa yrittää
* Kuusi vuotta Oulussa asunut Jani Määttä palasi viime syksynä takaisin synnyinseudulleen Kuusamoon. Autojen parissa ikänsä touhunnut 28-vuotias Määttä päätti pistää pystyyn oman yrityksen, joka huolehtii autojen ulkoisesta ja sisäisestä tyylikkyydestä.
"Vielä syksyllä en uskaltanut pistää omaa yritystä pystyyn. Melko pian selvisi, että tällaiselle yritykselle on kysyntää".
Kuusamon ykkösfiksi aloitti toimintansa teollisuusalueella tiistaina.
- Tässä on kysymys autojen kauneudenhoidosta. Pesemme ja puhdistamme autot sisältä sekä vahaamme ja kiillotamme maalipintoja. Teemme esimerkiksi verhoilujen märkäpesuja ja myös hajujen puhdistaminen onnistuu, Määttä luettelee.
Määttä valmistui yhdeksän vuotta sitten Kuusamon ammatti-instituutin matkailupuolelta ohjelmapalveluiden tuottajaksi, mutta suuntasi heti sen jälkeen autojen pariin. Ennen paluumuuttoaan Kuusamoon Määttä työskenteli maahantuonnin edustajana ja kouluttajana Presco Oy:ssä, jonka kanssa yhteistyö jatkuu myös uudessa yrityksessä tuotteiden jälleenmyynnin merkeissä.
- Vielä syksyllä en uskaltanut pistää omaa yritystä pystyyn. Melko pian kuitenkin selvisi, että tällaiselle yritykselle on kysyntää. Maahantuoja oli heti tukemassa tätä toimintaa, Määttä kiittelee.
Määttä arvioi suurimman asiakaskantansa koostuvan autoliikkeistä, mutta liike satsaa myös yksityisasiakkaiden ajoneuvoihin.
- Autoliikkeiden osalta meidän valttina on nopeus, sillä auto pitää saada myyntikuntoon heti eikä kahden viikon päästä. Haluamme kuitenkin panostaa myös yksityisasiakkaiden palvelemiseen, Määttä painottaa.
Janne Kaikkonen

Kirjoituksen yhteydessä on kaksi kuvaa Jani Määtästä. Passikuvan kokoisen hymyilevän Janin kuvatekstinä on: Jani Määttä on innoissaan uudesta yrityksestään. Määttä uskoo, että palveluille riittää kysyntää. Toisessa kuvassa (190x130) Jani vahaa autoa hyvin keskittyneesti. Kuvan alla lukee: Kuusamon ykkösfiksin toimenkuvaan kuuluvat muun muassa autojen vahaukset.

Kuka on Jani Määttä ja miksi kirjoitin tämän jutun omalle blogilleni?
Jani Määttä on miniäni Sini Hautalan (os. Määttä) isoveli. Sisarukset perustivat oman liikkeensä samoihin aikoihin. Määtän suku on hyvin yrittäjähenkistä sukua.
Toivotan onnea ja menestystä sekä Janille että Sinille orastavan yritystoiminnan alkaessa. Muistan teitä ja läheisiänne rukouksin!

Ei kommentteja: