lauantai 12. maaliskuuta 2011

Vapaus riippuvuuksista

"Niille juutalaisille, jotka nyt uskoivat häneen, Jeesus sanoi: "Jos te pysytte uskollisina minun sanalleni, te olette todella opetuslapsiani. Te opitte tuntemaan totuuden, ja totuus tekee teistä vapaita." (Joh. 8:31,32.)

Kaikki ihmiset, jotka ovat uskollisia Jeesuksen sanalle, ovat todella Jeesuksen opetuslapsia ja totuus tekee heistä vapaita. Vapaaksi tekevä totuus on Jeesus. Tiedämme tämän totuuden Jeesuksen omien sanojen perusteella. Jeesus sanoo: "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani." (Joh. 14:6.)
Isän luo ei ole monia teitä. "Jos Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita." (Joh. 8:36.)

Raamatuntutkistelun aiheena oli: "Vapaus riippuvuuksista". Millaisista riippuvuuksista Jeesus haluaa vapauttaa meidät? Jeesus haluaa vapauttaa meidät kaikista sellaisista riippuvuuksista, jotka turmelevat Jumalan kuvan meissä ja sitovat sydämemme tähän maailmaan väärällä tavalla. Sanat ja teot paljastavat parhaiten sen, mitä meidän sydämessämme on. Se, mitä palvomme, on meidän Jumalamme. Mihin käytämme aikamme, varamme ja voimamme on meidän palvomamme Jumala. Mammona, maine, kunnia, hekuma, ulkonainen loisto, valta ja kaikenlainen hyväksikäyttö jne. sitovat ihmiset kahleisiin, joista vain Jeesus voi vapauttaa.

"Sanat ja teot todistavat selvästi siitä, mitä sydämessä on. Jos turhamaisuus ja ylpeys, itserakkaus ja rakkaus vaatteisiin täyttävät sydämen, keskustelua käydään muodista, puvuista ja ulkomuodosta, mutta ei Kristuksesta tai taivaan valtakunnasta. Jos kateelliset ajatukset täyttävät sydämen, ne tulevat näkyviin sanoissa ja teoissa. Ne, jotka arvioivat itseään toisten vioilla ja vääryyksillä, ravitsevat itseään akanoilla ja pysyvät hengellisinä kääpiöinä, niin kauan, kuin he ilahduttavat Saatanaa myötäilemällä omia pyhittymättömiä tunteitaan. Jotkut pohtivat sitä, mitä he söisivät tai joisivat ja millä he itsensä vaatettaisivat. Nämä ajatukset kumpuavat sydämen kyllyydestä, aivan kuin ajalliset asiat olisivat elämän suuri päämäärä, korkein saavutus. Nämä henkilöt unohtavat Kristuksen sanat: 'Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin.'" (1T 500.) RS 1/11 s. 82. Tarvitsemme Jeesuksen vapauttamaan ja pelastamaan meidät synnin kahleista.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aamen,kiitos Herra Jeesus,että tulit,kärsit ja voitit. Vihollisen hirvittävistä kahleista
vapautat jokaisen joka tahtoo luovuttaa
itsensä Sinun,Mestarin hellään ja armahtavaan,
parantavaan hoitoon.
Voitto vaati henkesi,kuolit meidän syntiemme
tähden.Kukaan muu ei sitä voinut tehdä,vain
sinä JEESUS.
Kiitos ja ylistys,kunnia ja valta on yksin
Sinun.
Aamen.
Eeva-Kaisa.

Paavo Hautala kirjoitti...

Jossakin hengellisessä laulussa on sanat, jossa ihmetellään, miksi Jumala on valinnut juuri "minut"?
"Lunastit huonon ja kalliiseen hintaan, Kun Sinä lunastit mun - Valitsit minut ja valitsit huonon, Vaan oli valinta Sun, Kaikessa rikoin ja kaikkea puutun, Vaan olen sittenkin Sun." (Tuntematon).
"Autuas se, jonka sinä valitset!" (Ps. 65:5.) Kristuksessa olemme Jumalan valittuja, pyhiä ja rakkaita. Jeesus on valinnut, Eeva-Kaisa, sinutkin omaksi lapsekseen ja kärsinyt syntiesi rangaistuksen ristillä ja vapauttanut sinut. "Mikään kadotustuomio ei siis kohtaa niitä, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa. Hengen laki, joka antaa elämän Kristuksen Jeesuksen yhteydessä, on näet vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista." (Room. 8:1,2.)