lauantai 30. syyskuuta 2017

Jumala on todella rakkaus!

"Jumala sanoi: "Ota ainoa poikasi Iisak, jota rakastat, ja mene Moorian maahan ja uhraa hänet siellä polttouhriksi sillä vuorella, jonka minä sinulle sanon." ( 1. Moos. 22:2.)

Miksi Aabraham joutui uhraamaan poikansa Iisakin?

1) Evankeliumin todellisuus selvitettiin hänelle, koko maailmalle ja koko maailmankaikkeudelle.
2) Aabrahamin usko joutui tulikokeeseen.
3) Paholaisen syytökset mitätöitiin.

Aabrahamin uskon koetus oli ankarampi kuin Aadamin. Se oli ankarampi kuin Jobin tai kenen muun ihmisen tahansa, paitsi Jeesuksen. Aadamin uskon koetukseen ei liittynyt suurta tuskaa ja kärsimystä, mutta Aabrahamille annetun käskyn noudattaminen merkitsi Aabrahamille koko hänen elämänsä ja tulevaisuutensa luovuttamista Jumalalle. Iäkkään ja fyysisiltä voimiltaan heikentyneen miehen koetus kesti monta päivää Aabrahamin elämän romahtamispisteeseen asti. Iisakin menetys olisi ollut suuri katastrofi koko maailmalle. Kaikki ihmiskunnan pelastumista koskevat siunauksen lupaukset koskivat Iisakia ja hänen jälkeläisiään.

Aabrahamin usko herpaantui silloin, kun hän suostui vaimonsa Saaran ehdotukseen hankkia lupauksen lapsi Haagarin kautta. Tästä paholainen oli saanut syytöksen aiheen Aabrahamia ja Jumalaa vastaan. Iisakin uhraamisen jälkeen kaikki paholaisen syytökset Aabrahamia ja Jumalaa vastaan mitätöitiin.

Kun nyt katselemme lunastussuunnitelman toteutumista, niin näemme, että oinas, joka uhrattiin Iisakin (meidän) sijasta, kuvasi Jeesusta, Jumalan Karitsaa, joka on ottanut pois maailman synnin, meidän kaikkien synnit. Paholaisen syytökset meitä vastaan ovat turhia, jos olemme vastanottaneet Jeesuksen Vapahtajaksemme ja Herraksemme! Kiitos Jumalalle hänen sanomattoman suuresta lahjastaan! Jumala on todella rakkaus!

Ei kommentteja: