torstai 14. syyskuuta 2017

Kilpi pahan voimia vastaan!

"Sinulla on voimallinen käsivarsi, sinun kätesi on väkevä, oikea kätesi on kohotettu. Vanhurskaus ja oikeus ovat sinun valtaistuimesi perustus. Armo ja totuus käyvät kasvojesi edellä. Onnellinen se kansa, joka tuntee juhlariemun ja vaeltaa sinun kasvojesi valossa, Herra! Sinun nimessäsi he riemuitsevat kaiken päivää, sinun vanhurskaudessasi heidät korotetaan. Sinä olet heidän voimansa ja kaunistuksensa, ja armossasi sinä kohotat meidän sarvemme. Herra on meidän kilpemme, Israelin Pyhä meidän kuninkaamme." (Ps. 89:14-19.)

Tänäänkin me saamme palvella hyvää, armollista ja vanhurskasta Jumalaa. Jumalan valtaistuimen perustukset ovat lujat. Armo ja totuus tapaavat toisensa siellä. Jumalan kohotettu oikea käsi on vahva. Se on aina valmiina auttamaan ja siunaamaan meitä. Jumalan oikea käsi on kohotettu siunaamaan niitä, jotka häntä etsivät, rakastavat ja palvelevat Hengessä ja totuudessa, mutta se on niitä vastaan, jotka hylkäävät hänet ja heittävät hänen sanansa selkänsä taakse.

Kun tunnustamme ja hyväksymme Jeesuksen Kristuksen Vapahtajaksemme ja Herraksemme ja rakastamme häntä koko sydämestämme ja palvelemme häntä vapaaehtoisesti rakkauden kuuliaisuudessa, niin sydämessä ei ole tilaa kapinahengelle. Jumalan sana ja Kristuksen Henki paljastavat meille vihollisen salaperäiset ja mystiset laittomuuden siemenetkin, niin ettemme salli niiden itää ja kasvaa sydämemme maaperässä laittomuuden salaisuuden hedelmäksi.

Raamattu määrittelee synnin laittomuudeksi. Se on Jumalasta luopumista ja Jumalan vastustajan puoleen kääntymistä. Saatana, joukkoineen, irtautuivat Jumalasta, luullen pääsevänsä vapaiksi, mutta joutuivatkin synnin orjuuteen ja pimeyteen. Synnin orjuus on raskasta ja se tekee elämän tuskalliseksi. Jumalasta luopuneet yrittävät piiloutua Jumalalta ja toisilta ihmisiltä erilaisten muurien taakse. Näiden muurien taakse ei loista valo. Juhlariemu katoaa. Jumalan kasvojen valo sammuu. Ihminen joutuu epätoivoon ja turvattomuuteen. On sellainen tunne, kuin niillä, joilta sarvet on revitty irti. Jumalan nimestä tulee kirosana. Tällaisesta pimeydestä ja kirouksesta ei kukaan pääse pois omin avuin. Tarvitsemme Pelastajan.

Meillä on Pelastaja, Jeesus Kristus! Jos huudamme häntä avuksi ja käännymme hänen puoleensa, niin saamme avun. Armossaan hän antaa meille uuden mahdollisuuden kohottaa "sarvemme". Hän kohottaa meidät synnin aiheuttaman alennustilan syövereistä siihen asemaan, johon meidät on luotu ja lunastettu. Jumalan kunniasta tulee meidän kunniamme, hänen kiitoksestaan meidän kiitoksemme! Pelastetut riemuitsevat kaiken päivää, kun Herra kaunistaa heidät ja korottaa heidät kuninkaalliseen sukuun. Herra antaa heille itsenä, kilveksi pahan voimia vastaan!

Ei kommentteja: