keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Hanokin ja Elian elämä päättyi elävältä taivaaseen!

"Nyt ilmoitan teille salaisuuden: Emme me kaikki kuolemaan nuku, mutta kaikki me muutumme, yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasuunan soidessa. Pasuuna soi, ja ja kuolleet nousevat katoamattomina, ja me muutumme." (1. Kor. 15:51,52.)

"Tämän me sanomme teille Herran sanana: Me, jotka olemme elossa ja jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi poisnukkuneiden edelle, sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasuunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin. Sitten meidät, jotka olemme elossa ja olemme vielä täällä, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin, ja niin saamme aina olla Herran kanssa." (1. Tess. 4:15-17.)

"Uskonsa perusteella otettiin Hanok (Eenok) pois, eikä hän nähnyt kuolemaa. "Häntä ei enää löydetty, koska Jumala oli ottanut hänet pois." Ennen poisottamistaan hän näet oli saanut todistuksen, että hän oli kelvollinen Jumalalle." (Hepr. 11:5.)

"Kun he näin kulkivat ja puhelivat, ilmestyivät äkkiä tuliset vaunut ja tuliset hevoset, jotka erottivat heidät toisistaan, ja Elia nousi tuulispäässä taivaaseen." (2. Kun. 2:11.)

Hanok eli Eenok, joka eli ennen vedenpaisumusta, ja joka oli 7. Aadamista, oli ensimmäinen ihminen, joka pääsi kuolemaa maistamatta Jumalan luo Uuteen Jerusalemiin, pyhään kaupunkiin. Hän oli silloin 365-vuotias. Hanokin isä oli Jered, joka sai Hanokin 162-vuotiaana. Hanok oli 65-vuotias, kun hänelle syntyi Metusalah (Metuselah). Maailman vanhin ihminen, Metusalah eli 969-vuotiaaksi ja kuoli samana vuonna, kun vedenpaisumus alkoi. Metusalahin poika, Lemek, kuoli myös ennen vedenpaisumusta, ennen isäänsä, 777-vuotiaana, mutta hänen poikansa, 600-vuotias, Nooa, pelastui vedenpaisumukselta.

Hanokia ja Eliaa yhdistää se, että he ovat molemmat päässeet taivaaseen kuolemaa maistamatta. He edustavat niitä uskovia ihmisiä, jotka elävät juuri ennen Jeesuksen takaisintuloa, ja jotka muutetaan kirkastettuun ruumiiseen elävältä, ja temmataan yläilmoihin ja viedään taivaaseen.

Meidän lopun ajan uskovien on tärkeää tutustua erityisesti Hanokin ja Elian elämään, ja oppia heiltä, ja etsiä Herraa ja hänen tahtoaan yhtä antautuneesti kuin hekin omana aikanaan.

Hanokin ja Elian elämä päättyi elävältä taivaaseen! Voisiko näin käydä myös meille?

Ei kommentteja: