maanantai 25. syyskuuta 2017

Aamulla huuto, illalla kuiskaus!

"Herra on lähellä kaikkia, jotka häntä avuksi huutavat, kaikkia, jotka totuudessa häntä avuksi huutavat." (Ps. 145:18.)

Siellä, missä Herraa etsitään ja rukoillaan Hengessä ja totuudessa, siellä Herra on lähellä ja neuvoo tien, mitä pitää kulkea. Jumalaan luottavan ei tarvitse epäillä Jumalan kaitselmusta silloinkaan, kun tapahtuu outoja asioita ja tie näyttää kulkevan kohti umpikujaa. Jumala voi sallia meille koettelemuksia, vahvistaakseen uskoamme ja luottamustamme Jumalaan. Jumalan sanan ohjauksessa on turvallista mennä eteenpäin. Herra kuulee rukoukset. Häneltä tulee viisaus ja ymmärrys tehdä sitä, mikä on oikein Herran silmissä. Aabrahamin usko, joka ei kysele, miksi näin: on valaiseva esimerkki Jumalalle antautuneesta mielestä ja uskosta, joka kuulee ja erottaa Jumalan äänen, tämän maailman äänistä. Aabrahamin pystyttämät alttarit kertoivat hänen jumalanpalveluksensa tärkeydestä ja rukouselämän välttämättömyydestä menestymiselle ja Jumalan johdatuksen toteutumiselle. Ilman Jumalan johdatusta olemme oman ymmärryksemme varassa ja ajelehdimme kuin laiva ilman ankkuria tuuliajolla.

Herran armon avulla voitetut kiusaukset ja kestetyt koettelemukset karsivat elämästämme pois hedelmää tuottamattomat oksat. Herran tahtoon taipuminen, kärsivällisyys ja usko eivät synny ja kasva ilman koetuksia. Raamatussa kuvattujen uskon ihmisten elämä, kertoo sen meille selvästi. Omat kokemukset Herran koulussa ja toisten esimerkit Jumalan avusta ja johdatuksesta, vahvistavat suhdettamme elävään Jumalaan.

Ihminen ei itse tunne itseään kovin hyvin. Heikkoutemme ja voimattomuutemme ovat usein meiltä salassa. Salliessaan meille kiusaukset, koetukset ja lankeemukset, Jumala antaa meille mahdollisuuden tarkistaa elämämme suunnan ja valita Herran tie uudelleen, jos olemme poikenneet pois kaidalta tieltä.

Tänään Herra kutsuu sinua ja minua hänen luokseen, sillä hän on ainoa apumme, turvamme ja tukemme tässä epävarmassa ja kaikenlaisia vaaroja täynnä olevassa maailmassa!

Kun aamulla huudamme häntä avuksi, niin illalla saamme kuiskaten kiittää häntä hänen avustaan, joka on ihmeellinen!

Ei kommentteja: