tiistai 19. syyskuuta 2017

Kaksi tietä, kaita tai lavea, kumpi niistä sinun ties?

"Uskossa uhrasi Aabel Jumalalle paremman uhrin kuin Kain. Uskon kautta hän sai todistuksen, että hän oli vanhurskas, kun Jumala antoi todistuksen hänen uhrilahjoistaan. Uskonsa kautta hän puhuu vielä kuoltuaankin." (Hepr. 11:4.)

Kain ja Aabel olivat saaneet molemmat saman uskonnollisen kasvatuksen. Kuitenkin heidän jumalanpalveluksensa erosivat toisistaan ratkaisevalla tavalla. Aabel uskoi Jumalaa. Rakkauden kautta vaikuttava usko vaikutti koko hänen elämäänsä. Kuuliaisuus Jumalan käskyille oli hedelmä uskosta vanhurskaaksi tulemisesta samalla tavalla kuin Aabrahaminkin kohdalla myöhemmin.

Kain luotti omiin tekoihinsa, eikä piitannut Jumalan käskyistä lainkaan. Hän ei halunnut sitoutua noudattamaan Jumalan tahtoa. Hänen mielestään puolittainenkin kuuliaisuus Jumalan käskyille oli tarpeeksi riittävä Jumalan suosion saavuttamiseksi. Hän luotti omaan vanhurskauteensa, eikä Jumalan vanhurskauteen, kuten Aabel.

Molemmat veljekset valitsivat elämänasenteensa omassa sydämessään. Aabel valitsi uskonkuuliaisuuden tien ja Kain epäuskon ja kapinamielen.

Nämä kaksi asennetta vaikuttavat tänäkin päivänä ihmisten valintoihin. Toiset hyväksyvät Jeesuksen Vapahtajakseen ja Herrakseen ja toiset luottavat omiin ansioihinsa.

Aabel edustaa uskovien kantaisää, joiden jälkeläiset pelastuvat iankaikkiseen elämään ja Kain edustaa jumalattomien kantaisää, joiden jälkeläisten tie päättyy iankaikkiseen kuolemaan.
Jokainen meistä joutuu tekemään valinnan kumpaa tietä seuraamme.

"Eikä ole pelastusta kenessäkään toisessa, sillä ei ole taivaan alla ihmisille annettu muuta nimeä, jossa meidän tulisi pelastua." (Ap.t. 4:12.)

Vain Jeesus on tie, totuus ja elämä! Valitsemalla Jeesuksen, valitsemme elämän tien! Hylkäämällä hänet valitsemme kuoleman tien!

On vain kaksi tietä, kaita tai lavea, kumpi niistä sinun ties?

Ei kommentteja: