perjantai 15. syyskuuta 2017

Ääretön viisaus ja mittaamaton rakkaus!

"Ja Herra Jumala kasvatti maasta kaikenlaisia puita, jotka olivat ihania nähdä ja joiden hedelmät olivat hyviä syödä. Keskelle puutarhaa hän kasvatti elämän puun sekä hyvän- ja pahantiedon puun." (1. Moos. 2:9.)

Paratiisissa oli kaksi merkittävää puuta. Toinen oli elämän puu ja toinen hyvän- ja pahantiedon puu. Puut olivat keskellä puutarhaa, lähellä toisiaan. Elämän puu antoi nimensä mukaan elämää. Hyvän- ja pahantiedon puu oli asetettu koettelemaan Adamin ja Eevan kuuliaisuutta, uskoa ja rakkautta Jumalaa kohtaan. Paratiisissa oli paljon muitakin kauniita puita, joissa oli maukkaita ja terveellisiä hedelmiä.

Jumala ei luonut sellaista ihmistä, joka totteli Jumalaa automaattisesti tai pakosta. Jumala ei tehnyt ihmisestä robottia. Todelliseen rakkauteen kuuluu valinnan vapaus. Tätä vapautta meidän ei saa tänäkään päivänä loukata. Kaikkialla maailmankaikkeudessa vallitsee tämä luonteen kehittymiselle kuuluva periaate.

Koeteltu uskollisuus johtaa kestävään rakkauteen, joka ei petä, eikä turmele suhdetta.

Hyvän- ja pahantiedon puuhun liittyvä kielto ei rajoittanut ihmisen kokemaa vapautta ja onnea.

Jumalan lait ja asetukset suojelevat ja varjelevat elämää. Ne eivät ole koskaan meitä vastaan, vaan meidän puolellamme, mahdollistaen onnellisuutemme ja elämän harmonian.

Kaikkialla siellä, missä on älyllistä elämää, on lait kaiken järjestyksen perustana. Laiton hallitus tuhoaa elämän. Järki edustaa lakia, joka on tunteiden yläpuolella, halliten niitä.

Jumalan hallitus on ikuinen, koska sen perustuksia ei tarvitse muuttaa. Vanhurskaus, armo, totuus ja rakkaus mahdollistavat onnen, vapauden ja järjestyksen. Paholaisen hallituksen periaatteet johtavat kaaokseen ja kuolemaan, vaikka hän väittää toista!

Jumalan ääretön viisaus ja mittaamaton rakkaus herättävät kunnioitusta ja suurta kiitollisuutta häntä kohtaan ja halun elää hänen kanssaan ikuisesti!

Ei kommentteja: