lauantai 16. syyskuuta 2017

Lihan - ja hengen luonnon välinen taistelu!

"Vaeltakaa Hengessä, niin ette toteuta lihan himoa." (Gal. 5:16.)

Meillä on kaksi luotoa, lihan luonto ja hengen luonto. Lihan luonnon olemme saaneet syntyessämme tähän maailmaan ja hengen luonnon saamme uudestisyntymisen kautta. Näiden luontojen välillä on jatkuva taistelu. Sotatila jatkuu Jeesuksen takaisintuloon saakka.

"Liha himoitsee Henkeä vastaan ja Henki lihaa vastaan. Ne ovat toisiansa vastaan, niin ettette tee sitä, mitä tahdotte." (Gal. 5:17.)

Kun antaudumme Pyhän Hengen johtoon päivittäin, niin saamme sydämeemme voiman elää Hengen mielen mukaista elämää. Hengessä vaeltaminen on Jeesuksen seuraamista. Lihan mieli vaatii kaikkea synnin nautintoa, jota maailma tarjoaa. Tämän luonnon vallassa elämisen aikaansaannokset ovat turmelus ja kaikenlainen pahuus, josta seuraa kuolema. Henki saa aikaan hedelmän, joka on täynnä rakkautta. Tämä hedelmä parantaa ja eheyttää rikkinäisen ihmisen. Hengen hedelmä siunaa sen kantajaa ja koko maailmaa, jossa tämä hedelmä vaikuttaa.

Elämässä on kysymys hallintavallasta. Ketä tottelemme, sen hallinnassa olemme. Ketä kumarramme, sen valtakunnassa elämme.

"Kaikki, joita Jumalan Henki johdattaa, ovat Jumalan lapsia" --- "Mutta jos olemme lapsia, olemme myös perillisiä, Jumalan perillisiä ja perillisiä yhdessä Kristuksen kanssa, jos kerran yhdessä hänen kanssaan kärsimme, että me yhdessä myös kirkastuisimme." (Room. 8:14,17.)

Ei kommentteja: