keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Jumalan kodissa ei tunneta pakkoa, pahuutta eikä pelkoa!

"Kunnian valtaistuin, korkein ikiajoista asti, on meidän pyhäkkömme paikka!" (Jer. 17:12.)

"Kunnia ja loisto on hänen edessään, voima ja kauneus hänen pyhäkössään." (Ps. 96:6.)

Jumalan koti on pyhäkkö. Tässä pyhäkössä on ikuinen valtaistuin ja siinä istujalla on kädessään "oikeuden valtikka" ja se on ollut olemassa ikiajoista asti. Hänen nimelleen rakennetut kolme kaunista maanpäällistä pyhäkköä ovat olleet esikuvia tästä kauniista ikiaikaisesta pyhäköstä. Synnin tähden maanpäälliset, ihmisten rakentamat, pyhäköt ovat hävinneet. Ne ovat suorittaneet tehtävänsä, mutta taivaallinen pyhäkkö ei häviä koskaan, koska Jumala on ikuinen, joka ei häviä.

"Jumala, sinun valtaistuimesi pysyy aina ja iankaikkisesti, ja sinun valtakuntasi valtikka on oikeuden valtikka. Sinä rakastit vanhurskautta ja vihasit laittomuutta. Sen tähden Jumala, sinun Jumalasi, on voidellut sinua iloöljyllä enemmän kuin kumppaneitasi." (Hepr. 1:8,9.)

"Vanhurskaus ja oikeus ovat sinun valtaistuimesi perustus. Armo ja totuus käyvät kasvojesi edellä." (Ps. 89:15.)

Jeesus, Jumalan Poika, on yhtä Isän kanssa. Hän istuu Isän oikealla puolella taivaassa ja hän hallitsee koko maailmankaikkeutta iankaikkisesti. Hän on kaiken Luoja ja Lunastaja ja hänet on voideltu ylimmäiseksi papiksi.

"Sinä, Herra, olet alussa perustanut maan, ja taivaat ovat sinun kättesi tekoja. Ne kaikki katoavat, mutta sinä pysyt. Ne kaikki vanhenevat kuin vaate. Kuin viitan sinä käärit ne kokoon, kuin vaatteen, ja ne muuttuvat. Mutta sinä olet sama, eivätkä sinun vuotesi lopu." (Hepr. 1:10-12.)

Jumalan hallituksen perustana on rakkauden laki. Rakkauden palvelus tekee taivaasta onnellisen paikan. Jumalan kodissa ei tunneta pakkoa, pahuutta eikä pelkoa!

Ei kommentteja: