maanantai 11. syyskuuta 2017

Kristukseen kiinnitetty jalokivi!"Heidän tulee tehdä minulle pyhäkkö, niin että voin asua heidän keskellään. Tehkää asumus ja kaikki sen esineet tarkoin sen mallin mukaan, jonka minä sinulle näytän." (2. Moos. 25:8,9.)

"Mooses sanoi israelilaisille: "Herra on kutsunut nimeltä Basalelin, Uurin pojan, Huurin pojanpojan Juudan heimosta. Herra on täyttänyt hänet Jumalan Hengellä, niin että hänellä on viisautta, ymmärrystä, tietoa ja kaikenlaista taitoa suunnitella ja valmistaa esineitä kullasta, hopeasta ja vaskesta, työstää ja kiinnittää jalokiviä, veistää puuta ja tehdä kaikenlaisia taitoa vaativia töitä." (2. Moos. 35:30-33.)

Pyhäkön valmistamiseen tarvittiin taitoa ja viisautta ja taiteellista lahjakkuutta, että siitä tuli taivaallisen pyhäkön esikuva.

Pyhällä Hengellä täytetyt taiteilijat ja käden taidoilla varustetut ihmiset ovat Jumalan kutsumina tärkeitä Herran palvelijoita, joita seurakunnan tulisi arvostaa. Jumala antaa ihmisille erilaisia lahjoja, joita käyttämällä Herra toteuttaa suunnitelmiaan tässä maailmassa. Jumalanmielenmukainen kannustus, rohkaisu ja arvostus innostavat seurakunnan jäseniä rakentavaan yhteistyöhön, josta seuraa hyvää ja kaunista. Jumalan luonteen kirkastuminen lisää rakkauttamme häntä kohtaan ja saa meidät kunnioittamaan ja rakastamaan Jumalaa ja toisiamme. Jumalan hyvyys ja hänen armonsa saavat ihmislapset kiittämään ja ylistämään Jumalaa.

Israelilaisten rakentamat kolme temppeliä olivat kauniita rakennuksia, mutta kaikki ne ovat tuhoutuneet.

"Yhteistyössä Jumalan ja toistensa kanssa Israel rakensi temppelin. Näin heitä opetettiin sekä työssään että antamisessaan toimimaan yhteistyössä Jumalan ja toistensa kanssa. Heidän oli myös keskinäisessä yhteistyössä valmistettava hengellistä rakennusta - sielussa olevaa Jumalan temppeliä." (E. G. White, EK s. 37.)

"Jumalan tarkoitus iankaikkisista ajoista oli, että jokainen luotu kirkkaasta, pyhästä serafista ihmiseen asti, olisi temppeli, jossa Luoja asuisi. Synnin tähden ihmiskunta lakkasi olemasta Jumalan temppelinä. Synnin pimentämänä ja tahraamana ihmissydän ei enää ilmaissut Jumalan kunniaa. Mutta Jumalan Pojan tullessa lihaksi taivaan tarkoitus täyttyi. Jumala ottaa asuntonsa ihmisessä, ja pelastavan armon kautta ihmissydämestä tulee jälleen hänen temppelinsä. Jumalan tarkoitus oli, että Jerusalemin temppeli alituiseen muistuttaisi siitä korkeasta asemasta, jonka jokainen sielu voi saavuttaa. Mutta juutalaiset eivät ymmärtäneet sen rakennuksen merkitystä, josta he niin suuresti ylpeilivät. He eivät itse antautuneet pyhinä temppeleinä Jumalan Hengen asuttaviksi." (E. G. White, 4. Alfa ja Omega s. 129.)

"Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä?" (1. Kor. 3:16.)

Kun avaamme sydämemme oven ja kutsumme Jeesuksen tervetulleeksi asumaan sinne, niin meistä tulee Jumalan temppeli ja Jumalan Henki asuu meissä. Näin meistä tulee valon lapsia, arvokkaita Kristukseen kiinnitettyjä "jalokiviä", ja loistamme Kristus-valoa pimeässä maailmassa ja kerran uudessa kirkkaassa maailmassa!

 Salomon temppeli

Ei kommentteja: