sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Ylösnousemusvoima on luomisvoimaa!

    
"Jeesus sanoi: "Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin, eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko tämän?" (Joh. 11:25-26.)

Jeesus sanoi nämä sanat Martalle, joka suri veljensä Lasaruksen kuolemaa. Lasaruksen herättäminen kuolleista oli esikuva uskovien ylösnousemuksesta viimeisenä päivänä. Jeesuksella on valta kuoleman yli. "Kuolemalla kuoleman voitti" lauletaan tänään erityisesti ortodoksikirkon jumalanpalveluksissa.

"Älä pelkää. Minä olen ensimmäinen ja viimeinen, iäti elävä. Minä olin kuollut, mutta nyt minä elän, elän aina ja ikuisesti. Minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet." (Ilm. 1:17,18.) (Huom. Tuonela on sama kuin hauta).

"Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme." (Room. 6:23.)

"Jumala, kaiken elämän lähde, ja Kristus Jeesus, joka Pontius Pilatuksen edessä antoi todistuksensa ja lausui hyvän tunnustuksen, ovat todistajani, kun kehotan sinua: hoida sinulle määrättyä tehtävää tahrattomasti ja moitteettomasti siihen saakka, kun Herramme Jeesus Kristus ilmestyy. Sen antaa aikanaan tapahtua ylistettävä ja yksin hallitseva Jumala, kuninkaiden Kuningas ja herrojen Herra. Hän yksin on kuolematon, hän asuu valossa, jota ei voi lähestyä. Häntä ei yksikään ihminen ole nähnyt, eikä voi nähdä. Hänen on kunnia ja ikuinen valta. Aamen." (1. Tim. 6:13-16.)

Kuolema ja ylösnousemus ovat eri tapahtumia. Ne eivät tapahdu samanaikaisesti meidän aikataulumme mukaan. Kuollut uskova ei mene kuollessaan taivaaseen, eikä jumalaton, helvettiin. Molemmat ryhmät odottavat haudoissaan ylösnousemusta. He eivät ole kuitenkaan missään tietoisessa välitilassa, vaan nukkuvat rauhassa kuoleman unta haudoissaan. Haudoissa olevat kuolleet eivät mittaa aikaa. Ylösnousemus tapahtuu kuolleen kannalta samassa silmänräpäyksessä kuin hän olisi juuri nukkunut pois, vaikka kuolemasta olisikin kulunut tuhansia vuosia.

"Monet maan tomussa nukkuvista heräävät, toiset ikuiseen elämään, toiset häpeään ja ikuiseen kauhuun." (Dan. 12:2.)

Ensimmäinen ylösnousemus tapahtuu uskoville Jeesuksen takaisintulon yhteydessä. He heräävät ikuiseen elämään. Jumalattomien ylösnousemus tapahtuu 1000-vuotiskauden päätyttyä, kun uusi Jerusalem laskeutuu alas taivaasta maan päälle. Heidän osansa on häpeä ja kauhu. He palavat poroksi helvetin tulijärvessä, niin perusteellisesti, ettei heistä jää jäljelle "juurta eikä vartta" (Mal. 3:18-21.) Sana: "Kukin saa tekojensa mukaan", toteutuu Jumalan oikeudenmukaisuuden mukaan. Jumalan armo on mukana siten, ettei palaminen ja kituminen tulessa ole ikuista. Tuska päättyy, kun tuli on tehnyt tehtävänsä ja kaikki paha on poltettu tuhkaksi. Ajatus sammumattomasta tulesta toteutuu siinä, että tätä tulta ei pysty kukaan sammuttamaan. Se ei sammu, ennen kuin se on tehnyt tehtävänsä. Sodoman ja Gomorran "saama rangaistus on varoittava esimerkki, joka muistuttaa ikuisesta tulesta". (Juud. 7.) Ikuisesti palavaa helvettiä ei ole olemassa. Tulen seuraukset ovat kyllä iankaikkiset. Helvetti on ikuinen ero Jumalasta, iankaikkinen kuolema, josta Raamattu käyttää nimeä toinen kuolema. Toisesta kuolemasta ei ole ylösnousemusta. Jumala on varannut tulen viimeistä tuomiota varten. Tämä tuli ei ole vielä päässyt irti. Sen aika ei ole vielä tullut.

"Sitten hän sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen, joka on varattu Saatanalle ja hänen enkeleilleen." (Matt. 25:41.) Ikuinen tuli on varattu Jumalaa vastaan kapinoiville, Saatanalle ja hänen enkeleilleen. Tähän tuleen joutuvat myös Jumalaa vastaan kapinoivat ihmiset.

Tänään elämme yhä armon ajassa. Tämä päivä on pelastuksen päivä. Kaikilla ihmisillä on mahdollisuus suostua pelastettaviksi Jeesuksessa Kristuksessa ja varjeltua tuomion tulelta..

Tänään saamme iloita ylösnousemuksesta! Ylösnousemusvoima on luomisvoimaa, joka tekee kaiken uudeksi ja tämän voiman vaikutukset nähdään kaikkialla tänäkin päivänä.

"Minä tahdon tuntea Kristuksen ja hänen ylösnousemisensa voiman ja tulla hänen kaltaisekseen osallistumalla hänen kärsimyksiinsä ja kuolemaansa. --- Hän muuttaa meidän ruumiimme tästä alennustilasta oman kirkastuneen ruumiinsa kaltaiseksi voimallaan, jolla hän kykenee alistamaan valtaansa kaiken." (Fil. 3:10,21.)

Ei kommentteja: