maanantai 25. maaliskuuta 2013

Taivasta maan päällä!


3. Saarna ristiltä

 "Totisesti minä sanon sinulle: tänä päivänä pitää sinun oleman minun kanssani paratiisissa." Huom. Kaksoispiste on väärässä paikassa ja sanoma vääristyy. Oikea ajatus on tämä: "Totisesti minä sanon sinulle tänä päivänä: sinun pitää oleman minun kanssani paratiisissa." Paratiisi on taivaassa, Isän luona ja sieltä se tulee maan päälle 1000-vuotiskauden päätyttyä, kun uusi Jerusalem laskeutuu alas taivaasta. Ylösnoussut Jeesus sanoi Marialle: "Älä koske minuun. Minä en vielä ole noussut Isän luo." Ryöväri pääsee paratiisiin, taivaaseen ja uuteen maahan, ylösnousemuksen kautta, joka tapahtuu Jeesuksen takaisintulon yhteydessä. Jumalan armo riittää katuvalle syntiselle. Kaikki olemme syntisiä. Armo riittää meille kaikille, kun otamme sen vastaan uskon kautta! Jeesus muistaa omansa ja hänen omansa eivät joudu hukkaan! Ryövärin sanat: "Muista minua", oli rukous, johon tuli nopea myönteinen vastaus. Mekin voimme rukoilla saman rukouksen. Tässä rukouksessa on ihmeellinen voima. Oletko kokenut sen?

Ryöväri ei aavistanut, miten suuren rohkaisun hän antoi Jeesukselle Jeesuksen elämän pimeimmällä hetkellä. Monet olivat valmiit tunnustamaan Jeesuksen Messiaaksi, kun hän teki suuria ihmeitä ja voimatekoja, mutta Jeesuksen riippuessa lyötynä ja häväistynä ristillä vaati suurta uskoa tunnustaa hänet Jumalan Pojaksi. Ryövärin uskon ja rohkaisun sanat valaisivat Jeesuksen sydäntä ennen hänen kuolemaansa. Toisaalta Jeesuksen lupauksen sanat ryövärille valaisivat ryövärin sydäntä hänen vaikeimpana hetkenään. Jeesus ja ryöväri saivat toisiltaan "vertaistukea". Rohkaisu on sellainen asia, että sekä rohkaisija että rohkaisun saaja tulevat molemmat siunatuiksi. Rohkaiseminen kuuluu armolahjoihin. Ryövärillä oli rohkaisemisen armolahja ja hän käytti sitä juuri oikealla hetkellä. Pyhä Henki antoi tämän armolahjan hänelle. Jumala ei välttämättä lähetä enkeliään rohkaisemaan meitä silloin kun meillä on vaikeaa, vaan hän lähettää toisen ihmisen rinnallemme tukemaan meitä elämän taisteluissa. Ihmiset toimittavat silloin enkelien virkaa eli ovat palvelijoita ja sanansaattajia. Jos kaipaat tällä hetkellä rohkaisua, niin katsele ympärilläsi olevia ja kuuntele tarkoin mitä ihmiset puhuvat tai tekevät sinulle. Vastaa rohkaisuun rohkaisulla, niin saat kokea ihmeen. Tällaisessa hetkessä voit kokea taivasta maan päällä.

Lisään vielä yhden ajatuksen, joka minulle tuli tänään mieleen, kun ajattelin ryöväriä ristillä ja hänen uskontunnustustaan. Ryövärin kokemuksen rohkaisemana monet ovat uskoneet Jeesukseen syntejä anteeksiantavana Vapahtajana. Jeesuksen takaisintulon jälkeen ryöväri saa kokea valtavan ilon paratiisissa, kun hän tapaa siellä suuren joukon pelastettuja, joihin hänen kokemuksensa on vaikuttanut rohkaisevasti. Jeesus kääntää tappion voitoksi, kun uskomme ja luotamme häneen koko sydämestämme.

Ei kommentteja: