sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Seppelöity kunnialla ja kirkkaudella!

"Sillä minun ovat kaikki metsän eläimet, kaikki eläimet tuhansilla vuorilla." (Ps. 50:10.)

Jumala on koko maailman todellinen omistaja. Kaiken kauniin, minkä näemme ympärillämme, Jumala on luonut määrättyä tarkoitustaan varten. Jokaisella Jumalan luomalla asialla on jokin tärkeä palvelutehtävä. Mitään ei ole luotu turhaan, eikä tyhjän pantiksi. Kaikki on yhteistä lahjaa meille. Arvostaessamme ja pitäessämme huolta luoduista sekä toinen toisistamme, kunnioitamme Jumalaa. Tuhoamalla luontoa ja unohtamalla lähimmäisemme tarpeet, teemme syntiä. Maan, eläinten ja ihmisten riisto ja pahoinpitely ovat rikoksia Jumalaa kohtaan. Maapallon saastuminen on seurausta Jumalan käskyjen rikkomisesta. Luomisessa Jumala antoi erityisesti ihmisen kautta näkyä oman kunniansa ja kirkkautensa. Jumala seppelöi ihmisen kunniallaan ja kirkkaudellaan (Ps.8). Tämä merkitsi ihmiselle suurta etuoikeutta luomakunnan keskellä, mutta siihen sisältyi suuri vastuu huolehtia luomakunnasta, ei herrana hallita sitä vaan palvelijana ja taloudenhoitajana pitää siitä hyvää huolta.

Missä kunnian ja kirkkauden seppele on nyt?

"sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat Jumalan kirkkautta vailla". (Room. 3:23.)

"niille, jotka hyvässä työssä kestävinä etsivät kirkkautta, kunniaa ja katoamattomuutta, hän antaa iankaikkisen elämän, mutta niiden osaksi, jotka ovat itsekkäitä eivätkä tottele totuutta vaan vääryyttä, tulee viha ja kiivaus". (Room. 2:7,8.)

Meidän tulee elämämme aikana etsiä Jumalan kunniaa ja kirkkautta. Mistä me voimme löytää sen?
Se on kätkettynä Kristuksessa! Kristuksessa Jumalan kunnia ja kirkkaus palautetaan meille takaisin. Kunnia ja kirkkaus eivät ole koskaan meidän ansiotamme, kunniaamme eikä meidän kirkkauttamme vaan Kristuksen kunniaa ja kirkkautta. Se on Jumalan lahja meille, samalla tavalla kuin alussa. Emme voi sitä itse hankkia emmekä ansaita, teoillamme. Kristuksen vanhurskaus on lahjavanhurskautta. Jumala seppelöi kunniallaan ja kirkkaudellaan ne, jotka uskovat Jeesukseen Kristukseen ja avaavat sydämensä oven Jeesukselle. Jeesukselle Kristukselle antautuminen on ensimmäinen ja viimeinen tehtävämme Jumalan kunnian ja kirkkauden palautumiselle. Antautumisen hänelle tulee olla jatkuvaa oikeaa asennetta, joka ohjaa elämäämme. Kristukselle antautuminen merkitsee samaa kuin Pyhälle Hengelle antautuminen. Pyhä Henki kiinnittää sydämemme ja uskomme sanaan. Kristus on sydämessämme Pyhän Hengen ja sanan kautta. Pyhän Hengen kirkastama sana johdattaa uskovia ja Jumalan kunnia ja kirkkaus seuraavat heitä. Kaikilla valinnoillamme on seurauksensa.

"Syöttepä siis tai juotte tai teettepä mitä tahansa, tehkää kaikki Jumalan kunniaksi". (1. Kor. 10:31.)

"Vai ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli, hänen, joka asuu teissä ja jonka olette saaneet Jumalalta? Te ette ole itsenne omat, teidät on kalliilla hinnalla ostettu. Kirkastakaa siis Jumala ruumiissanne." (1. Kor. 6:19-20.)

"Sen tähden me emme lannistu. Vaikka ulkonainen ihmisemme menehtyykin, sisäinen ihmisemme kuitenkin uudistuu päivä päivältä. Tämä hetken kestävä, kevyt ahdistuksemme tuottaa määrättömän, ikuisen kirkkauden meille, jotka emme kiinnitä katsettamme näkyviin vaan näkymättömiin, sillä näkyvät ovat ajallisia mutta näkymättömät iankaikkisia." (2. Kor. 4:16-18.)

2 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Mietin usein näitä samoja. Aion myöhemmin kirjoittaa seurakunnan blogilla jotain ajatuksia meidän kristittyjen suhteesta luontoon ja eläimiin. Ajattelin otsikoksi lainata Aapelia: "Meidän Herramme muurahaisia"

Paavo Hautala kirjoitti...

Hei Aila!

Kirjoituksesi on ajankohtainen ja tärkeä. Menestystä siihen! Otsikko on kiinnostava! Kommenttisi toi mieleeni kaksi ajatusta Raamatusta.

"Kysy vaikka eläimiltä, niin ne opettavat sinua, ja taivaan linnuilta, niin ne ilmoittavat sen sinulle. Tai tutkistele maata, niin se opettaa sinua, ja meren kalat kertovat siitä sinulle. Kuka kaikista näistä ei tietäisi, että Herran käsi on tämän tehnyt. Hänen kädessään on jokaisen elävän olennon sielu ja jokaisen ihmisen henki." (Job. 12:7-10.)

Muurahaiset opettavat ahkeruutta ja hyvää yhteishenkeä. Ne noudattavat yhteisiä pelisääntöjä, vaikka niillä ei ole johtajaa ja päällysmiestä eikä hallitsijaa. (San. 6:6-8.)

Tänään tuli "Avara luonto" -ohjelma Suomen luonnosta. Olipa kauniita maisemia ja hienoja kuvauksia. Kyllä meidän kannattaa varjella Suomea. "Suomi on hyvä maa" kaikin tavoin!

Mistä osoitteesta voi käydä lukemassa kirjoituksesi, kun se on valmis?