perjantai 1. maaliskuuta 2013

Jerusalemissa te saatte lohdutuksen!

"Niin kuin äiti lohduttaa lastaan, niin minäkin lohdutan teitä; Jerusalemissa te saatte lohdutuksen." (Jes. 66:13.)

Pienen lapsen sydän on herkkä haavoittumaan. Äidin lohdutusta tarvitaan erityisesti silloin, kun lapsella on jokin hätä tai vaiva. Loukattu sisin kaipaa lohduttajaa myös aikuisena. Synnin haavoittama sielu kaipaa lohduttajaa. Jumalalla on varattuna lohdutus Jerusalemissa. Tämä ei tarkoita sitä, että meidän pitäisi matkustaa Israelin pääkaupunkiin lohdutusta etsimään. Jos näin olisi, niin köyhillä ei olisi toivoa lohdutuksesta, koska heillä ei ole varaa matkustaa Jerusalemiin saakka. Jumalan lohdutus ei ole sidottu aikaan ja paikkaan.  Herra on valmistanut meille lohdutuksen Golgatalla ja me voimme löytää ilon, rauhan ja lohdutuksen siellä, missä otamme vastaan Jeesuksen hankkiman sovitustyön ansiot uskon kautta. Pelastuskokemus Kristuksessa on paras lohdutus, minkä kukaan voi toivoa omalle kohdalleen.

Mitä tarkoittavat sanat: "Jerusalemissa te saatte lohdutuksen". Raamatun lupaukset ovat sellaisia, että ne toteutuvat lopullisesti ja täydellisesti vasta taivaassa ja uudessa maassa. Jumala on varannut ihmeellisen lohdutuksen kansalleen uudessa pyhässä Jerusalemissa, jonka on rakentanut Jumala eikä ihminen.

"Mutta ylhäällä oleva Jerusalem on vapaa, ja se on meidän äitimme." (Gal. 4:26.) Uusi Jerusalem on kuin äiti, joka lohduttaa lapsiaan. Uudessa Jerusalemissa Jumala on luvannut pyyhkiä silmistämme joka ainoan kyyneleen. Tähän Jerusalemiin pääsemme Jeesuksen Kristuksen ristinkuoleman kautta. Jeesuksen veri tuo sovituksen kaikille, jotka uskovat. Ilman verenvuodatusta ei ole anteeksiantamusta.

Jeesuksen ensimmäisen tulemisen yhteydessä juutalaiset ajattelivat ja toivoivat, että Jeesus ottaisi kuninkuuden ja perustaisi maanpäällisen valtakunnan, jonka pääkaupunkina olisi Jerusalem. Isrelin johtajat olisivat halunneet Jeesuksen olevan poliittinen messias. He olisivat halunneet sekoittaa uskonnon ja politiikan keskenään ja näin ottamaan hallintavallan kansakuntien herrana ja päästä hallitsemaan koko maailmaa.
Jeesuksen kuninkuus ei ollut tästä maailmasta. Meillä on sama eksymisen vaara tänäkin päivänä. Saatana on taitava harhauttaja. Se osaa käyttää ovelasti sanaa omien tarkoitusperiensä saavuttamiseksi. Raamattu ei puhu 1000-vuoden valtakunnasta, sillä tavalla kuin ihmiset nykyään kaikkialla saarnaavat. Maan päälle ei tule 1000-vuoden valtakuntaa, jossa maallinen Jerusalem on pääkaupunkina ja jossa Kristus hallitsee omiensa kanssa. Valejeesus (Saatana) kyllä tulee ilmestymään maallisessa Jerusalemissa ja saa kaiken näyttämään sellaiselta, että profetiat ovat täyttyneet juuri niin kuin nyt saarnataan. Ihmiset odottavat 1000-vuoden valtakuntaa, mutta se ei toteudu. Maa tulee autioksi ja tyhjäksi 1000 vuodeksi, kun Jeesus tulee takaisin hakemaan omansa taivaaseen. Hallitseminen Kristuksen kanssa 1000 vuoden ajan toteutuu taivaassa uudessa Jerusalemissa eikä maan päällä ihmisten rakentamassa Jerusalemissa, vaikka se olisi kuinka kauniiksi rakennettu hyvänsä. Valejeesus tulee eksyttämään jopa valitutkin, käyttäen ihmeitä ja yliluonnollisia ilmestyksiä apunaan. Sairaiden parantaminen vaikuttaa ihmisiin hyvin tehokkaasti, koska maan päällä ollessaan Jeesus paransi sairaita. Miksi valejeesus kykenee parantamaan sairaita? Sen tähden, koska hän ensin aiheuttaa ihmisille sairautta ja ottaa sitten pois aiheuttamansa sairauden ja saa ihmiset luulemaan, että Jumala paransi heidät. Kaikki paraneminen ei ole siis merkki siitä, että Jumala on siinä mukana. Tähän asiaan Jeesus viittaa viimeisenä päivänä. Hän ei tunne niitä, jotka laittomuudessaan ovat parantaneet sairaita Jeesuksen nimessä. Meidän on tarkoin tutkittava Jeesuksen takaisintuloon liittyvät totuudet, ettemme joutuisi harhaanjohdetuiksi. Jos maan päällä kävelee Jeesuksen kaltainen olento, niin se on varma merkki siitä, että kyseessä ei ole oikea Jeesus. Oikean Jeesuksen tullessa tapahtuu kuolleiden uskovien ylösnousemus ja elossa olevien uskovien muuttaminen kirkastettuun ruumiiseen ja heidät viedään taivaaseen. Jeesus ei astu maan kamaralle toisen tulemisensa yhteydessä, vaan tempaa omansa taivaalle ja vie heidät sinne, missä hän on tällä hetkellä. Uusi Jerusalem on taivaassa ja sen on rakentanut Herra itse. Sinne uskovat viedään, kun Jeesus tulee. 1000 vuoden jälkeen tämä uusi Jerusalem laskeutuu alas taivaasta maan päälle. Silloin tapahtuu jumalattomien ylösnousemus ja viimeinen tuomio alkaa. Viimeisen tuomion päätyttyä luodaan uudet taivaat ja uusi maa ja uusi Jerusalem on tämän uuden maan pääkaupunki, jossa saamme ikuisen lohdutuksen. Uusi Jerusalem on kuin lohduttava äiti! Tuon kaupungin kuningas on kuin "kanaemo, joka on koonnut poikasensa siipiensä suojaan"

Ei kommentteja: