maanantai 31. elokuuta 2009

Yllätyksiä päivän ohjelmaan

Ajattelin, että tuoreet mustikat taisivat jäädä tältä kesältä saamatta, mutta ei sittenkään. Sain tilaisuuden ostaa innokkaalta marjan kerääjältä kolme ämpärillistä hyvälaatuista mustikkaa. Terho ja Sini ostivat toiset kolme ämpärillistä samalta kerääjältä. Marjojen perkaamisessa on iso urakka. Pari ämpärillistä puhdistui eilen.

Muutama päivä sitten löysin keltaista talomaalia ja vihreää kattomaalia naapuritalon lämmönjakokeskusta siivotessani. Maalit ovat ongelmajätettä. Mietin, että mihin nämä maalit voisin, käyttää.
Naapurissa on "kaatopaikkatuomion" saanut autokatos/varasto, joka on melko ränsistyneen näköinen, tasakattoinen, tukipilarit vinossa oleva rumilus. Sain inspiraation "huitaista" nämä maalit tuohon vanhaan rötisköön. Kun olin saanut työn valmiiksi, alkoi kova sade. Maali alkoi valua pois seinistä. Tuli kiire viritellä pressuja seinien suojaksi. Annen kanssa onnistuimme saamaan pressut paikoilleen. Nyt tuo rötiskö on kuin suojelukohde. Ohikulkijat varmaan ihmettelevät, että kannattiko noin huonoon rakennukseen tuhlata maalia? Osaatko arvata mihin pensselöin tuon vihreän peltikattomaalin? Rötiskössä on vihreä huopakatto.

3 kommenttia:

TÄTI.S. kirjoitti...

EI SIELLÄ NÄYTÄ IDAT LOPPUVAN MAALAAMINENKIN VAAN JATKUU,KYLLÄ MUSTA TUNTUU,ETTÄ SEURAAVAKSI MAALAAT SEN HUOPAKATON SILLÄ VIHREÄLLÄ LÖYTÖMAALILLA.

Aila kirjoitti...

Mekin turvauduimme ostomustikkaan, ja hyvä niin, kun emme hillareissun jälkeen ole itse metsälle ehättäneet (Muoniosta tosin löytyi sitä mustikkaakin). Meidänkin tuttavapiiriimme kuuluu eräs ahkera marjastajapariskunta, jotka kysyivät, tarvittaisiinko meillä ämpärillinen mustikkaa, tunnin päästä ovat perattuna... Menimme iltakahville ja marjaostoksille. Samalla sain ihailla Liisan puutarhaa sekä huonekasveja.
PS. Nyt olen opetellut tuota linkitystä, katsotaan, onnistuuko tällä kertaa.

Paavo Hautala kirjoitti...

Hei Sanni ja Aila!
Maalasin tasakattoisen autokatoksen katon rajassa olevat poikittaislaudat sillä vihreällä. En sentään huopakattoa. Se ei olisi onnistunut. Katoksesta tuli kelta-vihreä. On sitä nyt mukavampi katsella kuin entistä.
Mukava kun Sipolan perhe sai myös mustikkaa kuin tilauksesta. Mustikan perkaaminen on hidasta. Kolme ämpärillistä olemme nyt peranneet ja sitten alkaa Terhon ja Sinin mustikoiden putsaaminen. He eivät ehdi niitä perata muuttopuuhien tähden. Mustikoiden joukossa on ollut aika paljon kypsiä puolukoita. Olemme saaneet puuromarjat. Lappapuuro on tosi herkullista.