perjantai 7. elokuuta 2009

Erikoinen vappumarssi tuli mieleeni

Viikon työt on tehty. On aika hiljentyä sapatin viettoon.
Hilkka ja Taisto Säkkinen, Muhokselta, piipahtivat tänään kylässä. He asuivat vuosia sitten Kuusamossa. Hilkka on seurakuntamme jäsen. Kastoin hänet Torniossa yli kaksikymmentä vuotta sitten. Hilkalla ja Taistolla on kaksi aikuista lasta, Armi ja Jarmo. Säkkisen perheen asuessa Kuusamossa, Armi ja Jarmo olivat aktiivisia Kuukkeli-kerhon jäseniä. He ovat tämän kerhon perustajajäseniä. On mukavaa kun yhteys heihin on säilynyt, vaikka he ovatkin jo maailmalla. Muistan hyvin erään vapun, kun Kuukkeli-kerho järjesti marssin, Kuusamon kaupungintalolta torille. Suomeen oli juuri valittu sateenkaarihallitus. Marssimme ei kuitenkaan ollut poliittinen kannanotto, vaikka kannoimmekin sateenkaarta Nooan arkin yläpuolella. Armi ja Jarmo olivat puetut erikoisen aurinkoisiin vaatteisiin. He kantoivat tuota sateenkaarta. Minä ja Anne olimme puetut Nooan ja hänen vaimonsa asuihin ja kannoimme Nooan arkin pienoismallia. Arkin sisällä oli nauhuri, josta kuului koko ajan laulu: "Valmista on, Nooa, Nooa, valmista on, koko arkki valmis on". Merimies, Jaakko Pokkinen, kulki kulkueen edellä ja kantoi Kuukkeli-kerhon lippua. Hänen edellään ajoi poliisiauto, vilkkuvalot päällä. Kulkueessa oli paljon lapsia värikkäissä asuissaan. Lapset muodostivat erilaisia luontotietokilpailun joukkueita eri kouluilta ja kerhoista. He olivat valinneet joukkueelleen oman nimensä. Joukkueen nimi oli kirjoitettu kädessä kannettavaan kylttiin.
Kokoonnuimme erilaisina ryhminä Kuusamon torille ja järjestimme siellä luontoaiheisen tietokilpailun. Torangin koulun luontokerho voitti ensimmäisen palkinnon. Palkintona oli kaunis, melko iso, Kuukkeli-taulu.

N.P. piti vappupuheen. Katujen varsilla ja torin laidalla oli aika paljon yleisöä ihmettelemässä, että mitä oli tapahtumassa. Nyt, kun Kuusamossa on uudistettu tori, tällaisen marssin voisi järjestää jossain muodossa uudelleen.

Ei kommentteja: