torstai 6. elokuuta 2009

Maijan kesäkonsertti piristi työntekoa

Kaupunkien omakotitaloalueet pitäisi suunnitella siten, että naapurin takapiha ei ole toisen naapurin olohuoneen ikkunan alla. Yleensä takapiha on sellaista aluetta, jossa säilytetään kaikenlaista roinaa. Tämä ajatus tuli mieleeni tänään, kun siirsin jo kolmannen kerran samoja puita eri paikkaan. Kun meillä oli iso remontti ja pihastamme kaadettiin monia suuria puita, niistä tuli paljon klapeja, jotka eivät tahtoneet mahtua tontille. Rakennusjätteestä tuli myös paljon poltettavaa laudan - ja lankun pätkää. Naapurin mies antoi ystävällisesti luvan pystyttää pressutallin tontilleen, jonne saimme puita ja muuta ylimääräistä romua pois silmistämme. Nyt tämä tontti on meidän käytössämme. Toinen naapuri hyväksyi myös tämän ratkaisun väliaikaisena toimenpiteenä. Lupasin purkaa pressutallin seuraavana kesänä, kun saan talven aikana poltettua puita vähemmäksi. Tuli seuraava kesä, puut eivät olleetkaan vähentyneet, koska liiterissä oli edelleen puita melko paljon. Ne eivät kuluneetkaan siinä tahdissa kuin olin ajatellut. Tuli syksy. Pressutalli oli edelleenkin täynnä puita. Minun piti ennen lumia siirtää tämä pressutalli pois, koska se oli liian lähellä naapurin tonttia. En saanut lisäaikaa. Ei auttanut muuta kuin tyhjentää pressutalli tyhjäksi ja siirtää se toiseen kohtaan. Kärräsin kaikki puut nuorten talon päätyyn, jossa ne olivat viime talven pressujen alla suojassa. Alkukesästä Toni kärräsi niitä liiterin täyteen ja tänään minä kärräsin yhden melko ison pinon oman taloni päätyyn. Toivottavasti näiden puiden neljäs siirto on uuni, tuli, lämpö, savu, tuhka ja sitten maaksi jälleen.

Puita kärrätessäni Mikael touhusi mukana. Hänestä oli hauska laittaa puita pinoon, niin kauan kuin pino oli tarpeeksi matala, että kädet ylettyivät pinon päälle. Kun pino tuli liian korkeaksi, puuhommat eivät enää kiinnostaneetkaan. Sitten alkoi kuulua kaunista laulua naapurin pihamaalta. Maija oli hakenut kaksi ystäväänsä vanhusten palvelutalosta ja he istuivat keinussa ja lauloivat kauniita kansanlauluja. En tiennytkään, että Maijalla on noin hyvä ja kirkas lauluääni. Kesäiset sävelet täyttivät tienoon. Taisi siinä kääntyillä lauluvihkon kaikki sivut konsertin edetessä ja kestäessä pitkän tovin. Kerrassaan kaunista, kuultavaa. Tämän kesän yksi kohokohdista, joka jää mieleen. Työnteko tuntui paljon kevyemmältä. Kiitos Maija! Lauluasi kuuntelisi ilomielin toistekin! Teit hienosti, kun hait ystäväsi ja järjestit heille piristävän kesähetken. Tämä oli todellista lähimmäisestä välittämistä.

Kun pino oli valmis ja talon pääty putsattu, siirsin maalaustelineet paikoilleen ja aloitin maalaamisen. Sain naapurin talon toisen päädyn valmiiksi ja räystäänaluset myös. Maalia piti hakea lisää, vaikka ostinkin sitä muutama päivä sitten kahdeksan litran purkin. Katsotaan riittääkö kolmen litran lisäpurkki lopputöihin?

Matonhuuhtelu painepesurilla on hyvä keksintö. Vielä on muutama matto pesemättä. Toivottavasti kauniit ilmat jatkuvat, jotta matot kuivuvat kunnolla. Tänään piti kiireellä kuskata yksi iso puolikuiva matto suojaan ankaran sadekuuron alta. Satoi todella rankasti. Ukkoskuuro pyyhkäisi ohitsemme. Rakeitakin tuli ja peltikatto ropisi.

Ei kommentteja: