sunnuntai 16. elokuuta 2009

Matkapuhelimeeni tuli tänään suruviesti

Aurinko paistoi koko päivän ja oli lämmintä. Maalausprojekti jatkuu edelleen. Toni tuli tänään Oulusta ja hänkin ehti heilutella pensseliä jonkin aikaa. Nyt on luvattu sadetta alkuviikon, joten maalaaminen pitää jättää, toiseen kertaan.

Lomani jatkuu 12.9. saakka ja sitten aloitan jälleen työni.

Sain tänään suruviestin. - Timo Ahava, Haparandalta, nukkui pois tänä aamuna pitkän koettelevan sairauden murtamana. Opin tuntemaan Timo Ahavan ollessani työssä Torniossa. Ahavan perhe oli meille läheinen. Harri, Seppo ja Monica tulivat tutuiksi seurakunnan kautta. He olivat silloin teini-ikäisiä nuoria ja meillä oli vilkasta nuorisotoimintaa yhdessä Kemin nuorten kanssa. Perheeseen kuuluu myös pikkuveli, Petteri. Petteriä emme oppineet tuntemaan kovin hyvin, koska hän ei ollut seurakunnan yhteydessä samalla tavalla kuin Ahavan muut perheen jäsenet. Timo Ahava oli aina hyväntuulinen, auttavainen ja toiset huomioon ottava hyvin lämmin ihminen. Hän oli hyvä perheen isä. Timon puoliso, Marjatta Ahava, seisoi miehensä rinnalla loppuun asti. Marjatta hoiti miestään hyvin ja auttoi häntä pitkän sairauden aikana uskollisesti.

Otamme osaa Timo Ahavan omaisten suruun. Saakoon Herra lohduttaa teitä kaikkia ylösnousemuksen toivolla. Elämä ei ole aina helppoa. Sairaudet ja muut vastoinkäymiset tuovat tuskaa, murhetta ja huolta. Sana kehottaa meitä heittämään kaikki murheemme Herralle. Hän on luvannut pitää meistä huolen, kaikkina elämämme päivinä.

Ahava on hepreaa ja sanan merkitys on "rakkaus". Saakoon Jumalan rakkaus kantaa, nostaa ja pelastaa teidät kaikki kerran taivaan kotiin, jossa ei ole enää sairautta, kuolemaa eikä kyyneleitä.

Rukouksin muistaen Paavo, Anne ja lapset perheineen

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kommentti tulee 5 v myöhässä, koska näin vasta nyt tämän muistokirjoituksen. Kirjoitus lämmitti mieltä erittäin paljon. Vanhempani ja sisarukseni arvosti Paavon ja hänen perhettään todella paljon kun asuivat Torniossa. Muuton jälkeen ei hirveäsi olla oltu yhteydessä, mutta siitä huolimatta välillä tulee mieleen yhteiset hetket, erittäin suurella lämmöllä. Varmasti välilä muistamme toisiamme rukouksessa. Rukouksessa on voimaa �� Äiti nukkui pois 1.8.2014

Seppo Ahava

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Seppo, palautteestasi. Nyt on sitten äitinnekin nukkunut pois. Otamme osaa suruunne ja kaipaukseenne. Marjatta oli aina hyvin vieraanvarainen ja ystävällinen meitä kohtaan. Olimme joka kerta tervetulleita, tulimmepa milloin tahansa teille kylään. Marjatta rakasti perhettään. Hän oli koti-ihminen, jolle läheiset merkitsivät paljon. Voimia teille kaikille! Lämpimästi muistaen!

"Ihmisen elinaika on kuin ruohon: kuin kedon kukka hän kukoistaa, ja kun tuuli käy yli, ei häntä enää ole eikä hänen asuinsijansa häntä tunne. Mutta Herran armo pysyy ajasta aikaan, se on ikuinen niille, jotka pelkäävät ja rakastavat häntä. Polvesta polveen ulottuu hänen uskollisuutensa kaikkiin, jotka pysyvät hänen liitossaan, muistavat hänen käskynsä ja elävät niiden mukaan." (Ps. 103:15-18.)