keskiviikko 19. elokuuta 2009

Työt eivät tekemällä lopu!

Naapuritalon pihassa kasvaa iso petäjävanhus, jonka oksat kaartuvat talon katolle. Tästä on se harmi, että räystäskourut ovat täynnä neulasia. Tänään päätin tehdä asialle jotakin. Soitin Pasille, joka on tehnyt paljon raivaustöitä. Pasilla sattui olemaan vapaata. Hänellä on oksasaha, joka kiinnitetään pitkään puuvarteen. Näin pystyy maasta käsin sahaamaan oksia puusta. Minulla oli varreksi ainoastaan harjan varsi. Kiinnitimme sen sahaan. Tämän avulla Pasi pystyi, tikkaita hyväksi käyttäen, sahaamaan melko korkealta, katolle kaartuvia oksia. Katolta käsin sahaaminen onnistui myös melko hyvin. Pasi sanoi, että hän nauttii tällaisesta työstä. Sen kyllä huomasi.

Kun oksat oli saatu puusta irti, ne karsittiin. Risut sain viedä Haatajalle, joka tekee niistä ensiksi hakkelusta ja sitten niistä tehdään kompostoimalla multaa. Paksummat oksat sahattiin polttopuiksi ja ohuemmista oksista Pasi tekee pieniä kiekkoja, joista hän askartelee erilaisia käsitöitä. Puun kaikki osat menivät hyötykäyttöön. Pasi on tehnyt hienon kirjahyllyn kiekoilla päällystetyistä laudoista. Teimme kerran Kuukkeli-Kerhossa pannunalusen tällä menetelmällä ja siitä tuli erittäin kaunis ja omaperäinen työ. Kaikilla onnistui työ hyvin, Pasin opastuksella.

Kylläpä maalarinteippien irrottamisessa oli kova homma. Teipit olivat liimautuneet tiukasti alustaansa. Koko talo oli vielä kerran kierrettävä ympäri valkoinen maalipurkki ja pieni pensseli kädessä fiksauksia tekemässä. Koko päiväksi riitti puuhaamista.
Kylvin myös syyslannoitteen puutarhakasveille ja nurmikolle.

Huomenna lähdemme häämatkalle. Tarja-siskoni ja hänen miehensä, Hannun, tytär, Maria, vihitään 22.8., Kullaan kirkossa, Markus Lindholmin kanssa. Mielenkiintoinen matka alkaa jo huomenna. Kiitän esirukouksista!

Ei kommentteja: