sunnuntai 2. elokuuta 2009

Sydän voi jäätyä helteelläkin!

"Mutta joka kestää loppuun asti, pelastuu." (Matt. 24:13.)

Tässä on päivän sana. Se on Jeesuksen sana. Siinä puhutaan kestämisestä, lopusta ja pelastumisesta. Edellisessä jakeessa Jeesus mainitsee laittomuuden, joka lisääntyy lopun ajalla. Laittomuus vaikuttaa kaikkiin suhteisiimme kylmentävästi. Rakkaus kylmenee laittomuuden seurauksena.
Millaista on kylmä rakkaus? - Olisikohan se välinpitämättömyyttä tai hyväksikäyttöä?

Ihminen voi olla ulkonaisesti "fiksun" oloinen, mutta sydän voi olla aivan kuin jäätä, se voi jäätyä "helteelläkin. "Jäätyneessä sydämessä ei ole yhtään rakkautta, sääliä eikä armahtavaisuutta eikä laupeutta. Uskonto voi tehdä ihmisestä kovasydämisen ja armottoman. Jumalisuuden ulkokuoren alla saattaa olla hyvin itsekäs, ahne, ilkeä ja omahyväinen sydän.

Ilmestyskirjassa, joka on loppusana kaikesta, kuvataan lopun ajan seurakuntaa hyvin kohti käyvin sanoin.
"Minä tiedän sinun tekosi: sinä et ole kylmä etkä kuuma. Kunpa olisitkin joko kylmä tai kuuma! Mutta sinä olet haalea, et kuuma etkä kylmä, ja siksi minä oksennan sinut suustani! "Sinä kerskut, että olet rikas, entistäkin varakkaampi, etkä tarvitse enää mitään. Et tajua, mikä todella olet: surkea ja säälittävä, köyhä, sokea ja alaston."

Kuka tässä arvioi tilaamme? "Näin sanoo Aamen, uskollinen ja luotettava todistaja, Jumalan luomakunnan alku." Jeesus, joka on Jumalan luomakunnan alku, näkee kaiken oikeassa ja totuudenmukaisessa valossa. Emme voi paeta tätä peiliä ja kaunistella kuvaamme millään lailla. Meidän on syytä kuunnella tarkasti Jumalallisen todistajan sanoma loppuun asti ja otettava vaari hänen neuvoistaan.
"Annan sinulle neuvon: osta minulta tulessa puhdistettua kultaa, niin tulet rikkaaksi, osta valkoiset vaatteet ja pue ne yllesi, niin häpeällinen alastomuutesi peittyy, osta silmävoidetta ja voitele silmäsi, niin näet. Jokaista, jota rakastan, minä nuhtelen ja kuritan. Tee parannus, luovu penseydestäsi!

Fariseusten ja kirjanoppineiden suhtautuminen Jeesukseen osoitti heidän sydämensä kovuuden. Lain tekoihin perustuva uskonto, jota he harjoittivat hyvin yksityiskohtaisesti ja ulkonaisesti, kovetti heidän sydämensä piikiven kaltaiseksi. Juhlalliset kokoontumiset ja uskonnollisten seremonioiden sarjat eivät muuta sydäntä. Omavanhurskaus ei ole vanhurskautta lainkaan. Ne, jotka pitävät itseänsä vanhurskaana ja taivaaseen kelvollisena omien hyvien tekojensa ansiosta pettävät itseään tai joutuvat petetyiksi. Omilla teoillamme emme koskaan voi ostaa pelastusta.
Hengellisen köyhyyden tunteminen sydämessä on Pyhän Hengen työ. Pyhä Henki kirkastaa Kristuksen ja sen, kuinka paljon tarvitsemme Häntä. Usko ja rakkaus on tulessa puhdistettu kulta. Tässä on meille aarre, joka on kaikkein arvokkainta. Mieleeni nouse kysymys: Onko aarteemme himmentynyt tai jopa kadonnut kokonaan? Onko sinulla ja minulla tätä kultaa? Usko ja rakkaus ovat Herran lahja kaikille, jotka ottavat Jeesuksen ja hänen armonsa todesta. Valkoiset vaatteet ovat Kristuksen vanhurskauden puhdas puku, jossa alastomuutemme häpeä peittyy. Tämän puvun hankkiminen on tullut kalliiksi Jumalalle. Pyhän Hengen antama silmävoide auttaa meitä näkemään tämän puvun arvon ja sen kuinka paljon tarvitsemme sitä, jotta kestämme loppuun asti ja pelastumme.

"Minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä tulen hänen luokseen, ja me aterioimme yhdessä, minä ja hän. "Sen, joka voittaa, minä annan istua kanssani valtaistuimellani, niin kuin minäkin olen voittoni jälkeen asettunut Isäni kanssa hänen valtaistuimelleen. Jolla on korvat, se kuulkoon, mitä Henki sanoo seurakunnille.".

Ei kommentteja: