perjantai 14. elokuuta 2009

Kuusamon ja Oulun välillä on kova trafiikki

Tänään oli hyvä maalausilma. Sain maalattua julkisivun seinää ihan mukavasti. Väri on maalarinteipin keltainen. Pohjaväri on myös keltainen, mutta vähän tummempi.

Aimo tuli auttamaan puuhommissa. Hän sahasi moottorisahalla naapuritalon takapihalla olevat puut, pilkkoi ne ja latoi siistiin pinoon talon päätyyn. Takapiha ei näytä enää romukasalta.

Koirankoppi haettiin tänään puolen päivän maissa. Hakijalla oli sellainen pumpulla toimiva aparaatti, jolla liikutellaan siirtolavoja. En nyt muista millä nimellä tätä laitetta kutsutaan. Ovatko ne "pumppukärryt?" Joka tapauksessa ne toimivat hyvin ja hetkessä koppi oli Kuukkelintiellä valmiina peräkärryyn nostettavaksi. Hakija oli hommannut neljä vahvaa miestä, jotka saivat kopin vaivattomasti peräkärryyn. Eräs miehistä vitsaili, että "tämähän on niin iso koppi, että siihen majoittaisi vaikka hevosen." Toinen vastasi, että "minä teen tästä sinulle vierashuoneen, jossa voit olla yötä, kun tulet kylään." Yhden kantajan nimi oli Terho, jolle meidän Terho myi auton. Hän oli meille tuttu, linja-auton kuljettaja.

Sitten tapahtui jotain sellaista, että totesimme kuinka pieni "kylä" Kuusamo on. En kerro tarkemmin, koska tämä liittyy siihen keskeneräiseen asiaan, josta kirjoitin eilen. Kirjoitan tämän kokemuksen myöhemmin. Pidän teitä vähän jännityksessä.

Sinin vanhemmat, Sini ja Mikael lähtivät Ouluun, Sinin veljen tyttären, Alisan, 1-vuotis syntymäpäiville. Terholla on ollut rankka työviikko, koska koulut alkoivat tällä viikolla. Ennen koulun alkua Terho piti Kuusamon koulun opettajille (n.70) esityksen, jossa hän toi palautteen Kuusamon koulujen johtoryhmältä. Torangin yläasteen rehtori, Hannu Kyllönen, antoi Terholle rohkaisevan palautteen, sanomalla, että esitys oli, hyvä.
Terho ei halunnut tällä kerralla lähteä Ouluun, vaan päätti jäädä kotiin lepäämään.

Oulun ja Kuusamon välillä pitäisi olla jokin erittäin nopea tapa liikkua, koska monilla on vähän väliä asiaa Ouluun. Kuusamon ja Oulun välillä on kova trafiikki. Kukahan keksisi nopean salamaradan näiden pohjoisten kaupunkien, välille? Nopea tapa liikkua pitäisi olla meluton, saasteeton, turvallinen ja edullinen. Synnyttäjätkin pääsisivät nopeasti ja turvallisesti Ouluun synnyttämään. Samoin erikoislääkäreitä tarvitsevat sairauskohtauksien saajat saisivat apua nopeasti. Opiskelijat pääsisivät viikonlopuksi kotiin virkistymään. Tässä olisi "insinööreille" töitä.

Toni tulee takaisin Kuusamoon tämän viikonlopun aikana. Toivottavasti ensi viikolla on hyvät ilmat, että saadaan maalaustyöt, valmiiksi.

Nyt on mukava päättää viikon työt ja aloittaa lepopäivän vietto! Luoja tiesi, että ihminen tarvitsee joka viikko yhden lepopäivän. Ihminen ei ole kone. Tarvitsemme lepoa, jotta jaksamme tehdä kuusi päivää työtä ja toimittaa askareitamme.

Ei kommentteja: