lauantai 29. elokuuta 2009

Vesi, veri ja Henki todistavat Sankarista, joka auttaa!

"Hän, Jeesus Kristus, on tullut veden ja veren kautta - ei ainoastaan veden, vaan veden ja veren. Ja Henki on todistaja, sillä Henki on totuus. Todistajia on näin kolme: Henki, vesi ja veri, ja nämä kolme todistavat yhtäpitävästi." (1 Joh. 5:6-8.)

Vanhassa testamentissa tarvittiin asian vahvistamiseksi kaksi tai kolme todistajaa. Jumala antaa Jeesuksen jumaluudesta kolme vahvaa todistusta. Mihin tilanteeseen veden todistus liittyy? Jeesuksen kasteen yhteydessä koko jumaluus oli läsnä. Isä puhui taivaasta, Poika oli kastevedessä ja Henki laskeutui Jeesuksen ylle "kyyhkysen" tavoin näkyvästi. Veren todistus liittyy ristiin ja Pyhän Hengen todistus on läsnä kaiken, aikaa.

Meillä on Raamatussa monia vahvoja todistajia, jotka todistavat Jeesuksen jumaluudesta ja hänen ainutlaatuisesta tehtävästään. Johannes Kastaja, samarialainen nainen, apostolit, kirjoitukset, Jeesuksen teot, marttyyrit jne. Usko Jeesukseen perustuu siis vahvoihin todistuksiin. Lunastuksemme ei kuitenkaan perustu tietoon vaan siihen mitä Jeesus on tehnyt puolestamme. Jeesuksen voitto maailmasta, synnistä ja paholaisesta takaa myös meidän voittomme. Jeesus lahjoittaa oman voittonsa meille, kun hyväksymme sen ja otamme Hänen voittonsa ansiot vastaan uskon kautta. Jeesus on todellinen sankari. Sankari, joka auttaa! Ei löydy toista Hänen vertaistaan! Jeesus on suurin voittaja. Hän antaa voittajille monia ihmeellisiä lupauksia. Ne löytyvät Raamatusta. Lue esim. Joh. 16:33; 1 Joh. 4:4; Ilm. 2:7,11; 3:5,21; 12:11; Room. 6:1-6. Mitä voimme oppia näiden tekstien sisältämistä lupauksista? Jeesus antaa nämä lupaukset oman voittonsa perusteella.

Maailmassa kilpaillaan hyvin paljon. Tälläkin hetkellä on menossa monenlaisia kilpailuja. Yksilöt, joukkueet ja maat kilpailevat keskenään monissa eri lajeissa. Voittajia juhlitaan ja palkintoja jaetaan. Joskus palkintoja otetaan voittajilta pois, kun saadaan selville, että sääntöjä on rikottu ja voitto on saavutettu vilpillisin keinoin. Tämä aiheuttaa häpeää niin urheilijoille kuin valmennusrenkaalle ja urheilijoiden kotimaallekin. Luottamus puhtaaseen kilpailuun on hiipunut. En ole kuullut, että kukaan olisi antanut voittamiaan palkintoja toisille. Ihmettelen sitä, että kuuluisien urheilijoiden palkinnoilla ja jopa urheiluvälineillä "tehdään rahaa", kun niitä asetetaan näytteille ja ihmisiltä peritään maksuja, kun he saavat katsella niitä hetken.

Maailmassa on käynnissä joka hetki suuri valtataistelu. Tässä taistelussa emme ole sivusta seuraajia. Olemme mukana tässä taistelussa tahdoimmepa tai emme. Kysymys on herruudesta. Kuka on herramme? Kuka omistaa meidät ja kenenkä palvelijoita olemme? Kenen puolelle olemme antautuneet?

"Sen, joka voittaa, minä annan istua kanssani valtaistuimellani, niin kuin minäkin olen voittoni jälkeen asettunut Isäni kanssa hänen valtaistuimelleen." (Ilm. 3:21.) Tämän lupauksen edellä on sana, joka tekee meidän unelmistamme totta. "Minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä tulen hänen luokseen, ja me aterioimme yhdessä, minä ja hän." Kun me annamme ensin Jeesuksen istua sydämemme valtaistuimella, niin sitten me saamme kerran istua Hänen valtaistuimellaan. Jeesus ei taistele vallastaan. Hän ei pidä "mustasukkaisesti" kiinni omista oikeuksistaan valtaan nähden. Hän on valmis jakamaan valtaistuimensa omiensa kanssa. Jeesus on tottunut luopumaan omastaan meidän hyväksemme. Tässä on Hänen rakkautensa ja suuruutensa salaisuus. Siitä todistavat vesi, veri ja Henki!

Ei kommentteja: