keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Voit nostaa alasvaipuneen pääsi pystyyn!

"Sinä olet minun silmissäni kallis ja suuriarvoinen ja minä rakastan sinua." (Jes. 43:4.)

Ihmisarvo ei mene koskaan arvottomaksi, vaikka synti elämän turmeleekin. Rikkinäiset ja alasvaipuneet ihmiset ovat usein meidän ihmisten silmissä arvottomia, mutta kaikki ihmiset ovat aina arvokkaita Jumalalle. Vaikka ihmiset eivät meitä arvostaisikaan, niin Jumala arvostaa. Usein mietimme sitä, mitä ihmiset meistä ajattelevat. Ihmisten ajatukset meistä vaikuttavat meihin joko rohkaisevasti tai masentavasti. Tärkeintä on kuitenkin se, mitä Jumala meistä ajattelee. Jumala pitää kaikkia ihmisiä suuriarvoisina ja kalliina. Jeesuksen kuolema ristillä osoittaa meidän arvomme. Se kertoo meille myös sen, kuinka paljon hän rakastaa meitä. Jeesus ei halveksi sinua eikä pidä sinua ala-arvoisena, vaikka muut ympärilläsi olevat ihmiset tekisivät niin. Elämäntilanteesi ei tee sinusta arvotonta, vaikka se olisi kuinka kurja tahansa. Sinä olet Jumalalle aina suuriarvoinen ja hän rakastaa sinua iankaikkisella rakkaudella. Usko tähän tosiasiaan!

Miten me suhtaudumme Jumalan ajatuksiin meistä? Herättääkö se vastarakkautta ja kiitollisuutta häntä kohtaan? Ajattelemmeko me Jumalasta samalla tavalla kuin Jumala ajattelee meistä, että Jumala on suuriarvoinen, rakas ja kallis? Ajatuksemme Jumalasta vaikuttavat siihen, haluammeko rakastaa, kunnioittaa ja palvella häntä sekä kuulua hänelle. Tietoisuus siitä, että on jollekin tärkeä ja rakastettu, saa elämän hehkumaan. Rakastetun sydämeen virtaa ihmeellistä voimaa ja iloa. Jeesuksen lähellä tunnet olevasi täydellisesti rakastettu. Hänen kanssaan sinulla ei ole mitään hätää. Voit nostaa alasvaipuneen pääsi pystyyn ja uskoa, että voin kaiken Hänessä! 

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Paavo tästä Raamatun kohdasta. Tämä on minulle tarpeellinen teksti ja voin tällä kannustaa niitä, jotka kannustusta tarvitsevat ja vahvistusta siitä,että he ovat rakkaita ja suuriarvoisia, vaikka ihmiset ei heille sitä osoittaisikaan.
T. Katariina

Paavo Hautala kirjoitti...

Herra rohkaiskoon sinua Katariina ja antakoon sinulle lujaa uskoa rakastavaan Isään!
Tervetuloa Kuusamoon!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos :-)
On mukava palata sinne ystävien luo ja myös siihen yhteiskristilliseen tilaisuuteen, toivottavasti tilaisuuteen tulee mukavasti väkeä eri seurakunnista.
T. Katariina

Paavo Hautala kirjoitti...

Muistetaan rukouksin tätä tilaisuutta!

Anonyymi kirjoitti...

Sama ajatus.
T. Katariina