maanantai 27. tammikuuta 2014

24.-26.1.2014 olimme Kajaanissa

Lähdimme Annen kanssa Kajaaniin perjantaina 24.1. klo 13.00 ja palasimme kotiin sunnuntaina 26.1.2014 klo 21.30. Irma jaksaa ikäänsä nähden ihmeen hyvin. Hän asuu edelleen kotona. Katselimme 50 vuotta vanhalla diaprojektorilla 50 vuotta vanhoja matkakuvia Israelista. Irma oli kuvissa 40-vuotias. Nyt hän on 95-vuotias. Hän muisti kuvissa olevia ystäviään. Kuvista sai hyvin selvän. Diaprojektorin käyttö vaati kärsivällisyyttä. Meni kauan aikaa, ennen kuin ymmärsin, miten laite toimii? Olikohan tuo laite ensimmäisiä diaprojektoreita Suomessa. Se oli kokonaan käsikäyttöinen. Kuvamatka oli mielenkiintoinen, koska olen itsekin käynyt samoilla paikoilla, mistä kuvat oli otettu.

Sapattina 25.1. klo 11.00 osallistuimme Kajaanin adventtiseurakunnan jumalanpalvelukseen. Tilaisuudessa oli useita maahanmuuttajia, jotka ovat löytäneet "turvapaikan" kirkkomme suojista. Minulla oli tilaisuus tuoda terveisiä Kuusamosta. Veli Keronen, Rääkkylästä, oli vierailevana puhujana Kajaanissa. Olen tehnyt hänen kanssaan hyvää yhteistyötä mm. leireillä. Oli ilo tavata sinua Kajaanissa.

Sain Pirkolta, joka on Kajaanin seurakunnan jäsen, 30 CD:tä kaunista klassista musiikkia. Joukossa oli muutama joulu CD. Hän antoi myös kirppikselle menevää tavaraa. Pirkko otti minulta tänään hivenaine-mittauksen. Hämmästyin, miten hyvältä tulokset näyttivät. Selitys on varmaan siinä, että olen syönyt Karpalon hyvää ruokaa, jossa on vitamiinit ja hivenaineet kohdallaan. Testi mittasi myös rakasmetallit ja lisäaineet. Pirkko sanoi, että Karpalon ruoka on todella hyvää, koska lisäaineita kehossani ei ollut lainkaan. Lyijypitoisuuden kohdalla oli pientä kohoumaa ja säteilyn kohdalla samoin. Amalgaamipaikoissa ei kuitenkaan ollut vuotoa. Lyijy on ympäristömyrkky, jonka vaikutukselle joudumme ja altistumme mm. autojen pakokaasun tähden. Säteily voi johtua tietokoneen runsaasta käytöstä, samoin matkapuhelimen käytöstä. Hankin matkapuhelimeeni napin, joka eliminoi säteilyn. Haluan ottaa tämän testin myöhemmin uudelleen ja katsoa muuttuuko tilanne vielä paremmaksi, kun kiinnitän huomiota muutamiin pikkuseikkoihin? Mittaus paljasti myös stressiarvoni, joka oli liian korkealla. Syynä on myös liikunnan vähyys. En ole ehtinyt lenkkeilemään tarpeeksi usein. Liikunta vaikuttaa terveydentilaan erittäin paljon. Tässä asiassa on jälleen petrattava. Kiitos, Pirkko ja Jori, oli tosi mukava nähdä teitä ja käydä hoitopisteessänne ennen Kuusamoon lähtöä ja saada arvokasta tietoa kehoni kunnosta.

Sain Kajaanin reissulla luetuksi kaksi kirjaa: Pirjo Alajoen: "Menneisyys kantaa anteeksiantamuksen kautta" ja Juhani Ahon 1889 kirjoittaman kirjan: "Helsinkiin". Kirjoitan tuosta Pirjo Alajoen kirjasta myöhemmin enemmän.

Katri löysi mummilan kirjahyllystä isänsä, Eero Silvennoisen, Juhani Ahon kirjoittaman kirjan. Kiinnostuin kirjasta niin paljon, että halusin lukea sen läpi asti. Juhani Ahon kirja tutustutti minut vanhaan suomalaiseen historiaan ja elämään, erityisesti nuorten ylioppilaitten elämään. Tein hänen kirjansa henkilöiden kanssa laiva-junamatkan Kuopiosta Helsinkiin. Jos olisin ollut mukana tuolla matkalla, niin olisin halunnut tehdä Pekan kanssa hengellistä yhteistyötä ja pyrkiä vaikuttamaan Antin ja muiden nuorten elämään niin, että kristilliset arvot ja erityisesti raittiusasia olisi saanut kannatusta matkalla olleiden nuorten elämässä ja niiden merkitys ja kantava voima olisi ohjannut nuorten valintoja matkalla ja perillä Helsingissä. Kirja loppui kesken, koska siitä ei selvinnyt, miten nuorten elämä sujui jatkossa? Juhani Aho kuvasi matkan niin hyvin, että tilanteet saattoi nähdä silmissään ja henkilöiden luonteet tulivat myös hyvin esille. 

Ei kommentteja: