perjantai 17. tammikuuta 2014

Esirukoukset ystävien puolesta vapauttavat meidät itsekkyyden vankilasta!

"Kehotan siis ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, kuninkaiden ja kaikkien vallanpitäjien puolesta, että saisimme viettää rauhallista ja hiljaista elämää kaikin tavoin hurskaasti ja kunniallisesti. Se on hyvää ja mieluista Jumalalle, meidän pelastajallemme, joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden." (1. Tim. 2:1-4.)

Meidän tulisi avartaa mielemme ja katsella tätä maailmaa omista ympyröistämme vähän laajemmalle. Rukouselämämme on usein liian ahdasta ja itsekeskeistä. Omat asiat pyörivät päällimmäisenä mielessämme. Tämä johtuu usein siitä, että meillä on niin paljon huolia ja ongelmia omassa elämässämme tai sukulaistemme elämässä, ettemme jaksa ajatella muiden vaikeuksia ja huolia ollenkaan. Jobin ahdistukset veivät hänet tuskan vankilaan. Sinne ei loistanut valoa. Pimeys tuli yhä suuremmaksi ja suuremmaksi, mitä enemmän hän ajatteli omaa vaikeaa kohtaloaan. Ystävistä ei ollut apua ja Jumalakin tuntui olevan hyvin kaukana.

Job pääsi pois vankilastaan rukouksen kautta. Juuri silloin, kun hän alkoi rukoilla ystäviensä puolesta, Jobin elämäntilanne muuttui. Jobin ystävät, jotka eivät enää tuntuneet olevan hänen ystäviään, tulivat Jobin esirukousten kohteiksi. Näin tehdessään Job sai kokea ihmeellisen muutoksen elämässään. Tuskan vankilan ovet avautuivat ja sinne paistoi armon aurinko, joka vapautti Jobin elämään ja katkaisi kaikki hänen sairauden siteetkin.

Esirukous on palvelutehtävä, johon Jumala kutsuu meitä kaikkia. Sellainen ihminen, jolla ei ole yhtään esirukoilijaa, on köyhä ja yksinäinen sielu. Jos haluat elämääsi iloa ja jännitystä, niin aloita rukouskampanja kaikkien ihmisten puolesta. Herra voi antaa sinulle kaksin verroin enemmän siunausta kuin sinulla nyt on. Näin hän teki Jobille. Näin hän voi tehdä myös sinulle ja minulle! Kun opimme ajattelemaan muita enemmän kuin itseämme, niin hengellinen rikkautemme kaksinkertaistuu tai moninkertaistuu. Esirukoukset miellyttävät Jumalaa, koska hän tekee samaa työtä taivaassa ja toivoo kaikkien ihmisten pelastuvan. Esirukoukset ystävien puolesta vapauttavat meidät itsekkyyden vankilasta!

8.-18.1.2014 on vietetty kansainvälistä kymmenen rukouksen päivää. Huomenna on maailman kaikissa Adventtikirkoissa rukoussapatti, myös meillä Kuusamossa. Tule sinäkin rukoilemaan kanssamme ystäviesi puolesta klo 11.00 Kitkantie 37:ään!

Ei kommentteja: