torstai 23. tammikuuta 2014

Jumalan rakkaus ja armo vetävät meidät hänen luokseen!

"Ikuisella rakkaudella minä olen sinua rakastanut, sen tähden olen vetänyt sinua puoleeni armosta." (Jer. 31:3.)

Ihmiset lupaavat rakastaa toisiansa ikuisesti mennessään naimisiin keskenään. Avioerotilastojen perusteella voimme kuitenkin todeta, että nämä lupaukset ovat kestäneet usein vain päiviä, viikkoja, kuukausia tai vuosia, harvemmin vuosikymmeniä. Miksi ihmisten keskinäinen rakkaus kuolee usein niin nopeasti? Syynä on syntiinlankeemus, jonka seurauksena saimme langenneen luonnon. Meillä ei ole itsessämme ikuista rakkautta, koska se katosi sydämestämme samassa yhteydessä kuin ruumistamme verhonnut valopukummekin. Ikuisen rakkauden ja valopuvun palauttaminen meille tapahtuu Jumalan armosta vasta Jeesuksen takaisintulon yhteydessä, kun saamme kirkastetun ruumiin ja langennut luontomme riisutaan meiltä pois.

Miten me pärjäämme maailmassa tuohon päivään asti ilman ikuista rakkautta? Emme mitenkään! Tarvitsemme Jumalan ikuista rakkautta ja saamme sitä päivittäin niin paljon kuin me sitä tarvitsemme Jeesuksen Kristuksen kautta. Meidän pitää pyytää uskon rukouksen kautta Jumalan ikuinen rakkaus sydämiimme ja vastaanottaa se joka päivä Pyhän Hengen kautta. Pyhä Henki vuodattaa tuon ihmeellisen rakkauden meidän sydämiimme Jumalan sanan kautta. Ilman sanaa rakkauden pohjana ovat tunteet, jotka vaihtelevat päivittäin ja hetkittäin. Ikuinen rakkaus elää sanan kautta. Jumalan sana on aina kestävän rakkauden perustuksena. Se on se kallio, jolle meidän tulee huoneemme rakentaa.

Jumalan rakkaus ja hänen armonsa meitä kohtaan on tullut meidän luoksemme taivaasta. Kaikki mikä tulee taivaasta on ikuista. Rakkauden ja armon alkulähde on ikuinen ja ehtymätön. Siitä riittää meille kaikille niin runsaasti, ettei kenenkään tarvitse jäädä onnettomaksi ja osattomaksi Jumalan hyvyydestä. Emme voi koskaan kuluttaa ikuisen Jumalan rakkauden ja armon varastohuonetta, koska tuo huone on Jumalan iankaikkinen rakkauden sydän.

Me ihmiset kyllästymme toinen toisiimme kovin helposti, koska näemme toisissamme niin paljon vikoja ja virheitä. Kyllästymme monta kertaa myös itse itseemme, kun huomaamme, ettei meissä ole mitään hyvää. Kyllästymisen estämiseksi meidän pitää kääntää katseemme pois itsestämme, toinen toisistamme ja olosuhteistamme, Jeesukseen. Jeesusta katsellessa sydämeen virtaa ihmeellistä voimaa. Se on hänen iankaikkisen rakkautensa ja armonsa voimaa, joka vetää meidät hänen luokseen. Tämä voima on kätketty Jeesuksen nimeen. Jeesuksen nimi edustaa kaikkea sitä, mitä Jumala on. Jumalan suuruus nähdään parhaiten Jeesuksessa Kristuksessa. Jeesus on Jumalan sana. Jeesus, Jumalan sanana, tuo julki Jumalan ajatukset ja hänen luonteensa, meidän tiettäväksemme. Emme tuntisi Jumalan vanhurskautta, armoa ja rakkautta ollenkaan, ellei Jeesus olisi tullut luoksemme poistamaan synnin. Synti katkaisi meiltä yhteyden Jumalaan, mutta Jeesuksen kautta suoritettu Lunastus on palauttanut yhteyden Jumalaan niille, jotka lähestyvät Jumalaa Jeesuksen kautta ja antavat sydämensä ja tahtonsa hänelle ehdoitta ja vastaanottavat hänen armonsa, rakkautensa ja sanansa, uudestisynnyttävän sanan.

Ei kommentteja: