tiistai 14. tammikuuta 2014

Pelastuksen päivä on autuas päivä!

"Autuas se, joka pitää huolta vähäosaisesta. Hänet Herra pelastaa pahana päivänä." (Ps. 41:2.)

Kaikissa maissa on paljon vähäosaisia ihmisiä, vaikka maat olisivatkin ns. korkean elintason maita. Elintaso ei koskaan jakaudu tasaisesti kaikkien kesken. Meidän ajastamme sanotaan, että "rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät".
Vähäosaisista ihmisistä huolehtiminen on kaikkien meidän tehtävämme. Tätä vastuuta ei voi siirtää kokonaan yksilötasolta yhteisölle eikä yhteiskunnalle. Köyhät ovat aina keskuudessamme ja meidän pitäisi olla heille armollisia. Vähäosaiset ihmiset voivat pitää huolta myös toisista vähäosaisista. Usein juuri vertaistuki on sitä parasta tukea, koska sydämet ymmärtävät toinen toisiaan paremmin, kun liikutaan samalla aaltopituudella. Vähäosaisista ihmisistä huolta pitävät julistetaan autuaiksi ja heidät luvataan pelastaa pahana päivänä.

Sitten on sellaisten ihmisten joukko, jotka ovat laiskoja ja epärehellisiä tai hyväksikäyttäjiä. Tällaisia ihmisiä meidän pitää myös auttaa. Hyysääminen ei tässä tapauksessa auta mitään. He tarvitsevat ojennusta ja ohjausta rehellisyyteen ja ahkeruuteen. Mielenmuutoksen kautta he pääsevät elämässä eteenpäin. Tämän muutoksen saa aikaan Jumala, kun sitä pyydetään häneltä hartaasti ja kokosydämisesti!

Kaikki päivät eivät ole samanlaisia. On hyviä ja pahoja päiviä, aurinkoisia - ja pilvisiä päiviä. Jokainen päivä voi kuitenkin olla pelastuksen päivä. Pelastuksen päivä on sellainen päivä, jolloin sydän avautuu Jeesukselle, joka kolkuttaa sydämen ovella. Hän tulee jokaisen ihmisen elämään hyvin mielellään heti, kun hänet kutsutaan tervetulleeksi. Saakoon tämä päivä olla sinun pelastuksesi päivä. Silloin päivä ei ole sinulle paha vaan onnellisin ja autuain päivä!

Ei kommentteja: