keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Olemme kuulleet, että Jumala on teidän kanssanne!

"Sitten minulle tuli tämä Herran Sebaotin sana: "Näin sanoo Herra Sebaot: Neljännen ja viidennen kuun paasto ja seitsemännen ja kymmenennen kuun paasto on oleva Juudan heimolle iloa ja riemua ja onnellista juhlaa. Rakastakaa totuutta ja rauhaa! Näin sanoo Herra Sebaot: Vielä tulee kansoja, monien kaupunkien asukkaita. Kaupungin asukkaat lähtevät toiseen kaupunkiin ja sanovat: 'Lähdetään, menkäämme lepyttämään Herraa, etsimään Herraa Sebaotia; minäkin tahdon mennä.' Monet kansat, mahtavat kansakunnat, tulevat Jerusalemiin etsimään Herraa Sebaotia, saadakseen Herran mielisuosion. Näin sanoo Herra Sebaot: Niinä päivinä kymmenen miestä erikielisistä kansoista tarttuu juutalaisen miehen viitan liepeeseen sanoen: 'Me tahdomme kulkea teidän mukananne, sillä me olemme kuulleet, että Jumala on teidän kanssanne.'" (Sak. 8:19-23.)

Jumalan kansalla on tämän näyn perusteella onnellinen tulevaisuus. Murheet ja ahdistukset vaihtuvat iloon ja riemuun. Jokainen ihminen, koti ja seurakunta haluaisivat kokea tällaisen virvoituksen ajan omassa elämässään. Miten ja milloin se olisi mahdollista?

Tästä näystä löytyy vastaus em. kysymykseen. Historia opettaa meille, että Jumalan lähettämät virvoittavat hengen siunauksen sateet ovat kuohuneet aina silloin, kun yksityiset ihmiset ja kansat ovat etsineet Herraa sanan ja rukouksen kautta täydestä sydämestä ja palanneet Jumalan luo. Riippuvuus Herrasta osoittaa sen, että ihminen haluaa luottaa Jumalaan ja hänen apuunsa, eikä turvautua ihmisiin ja omaan viisauteensa ja voimaansa. Tässä näyssä Jumala kutsuu meitä parannukseen ja uskonpuhdistukseen, joka edeltää aina virvoituksen aikoja. Herra vetoaa meihin, että me rakastaisimme totuutta ja rauhaa! Koska Jeesus on totuus, niin totuuden rakastaminen on Jeesuksen rakastamista. Jeesuksen rakastaminen on hänen käskyjensä ja sanansa rakastamista ja noudattamista. Jos Jumalan käskyt poljetaan maahan ja niitä väheksytään tai niiden tilalle asetetaan ihmiskäskyt ja ihmisten perinnäissäännöt, niin silloin on turha odottaa virvoituksen aikoja Herran kasvoilta. Jeesuksen rakastaminen näkyy kristityissä silloin, kun he rakastavat lähimmäisiään, eivätkä tee heille pahaa ja vahinkoa. Eivät puhu joutavia, juoruile, mustamaalaa ja tuomitse toinen toisiansa, vaan kantavat toistensa kuormia ja taakkoja ja rakastavat toinen toisiansa. Rakkaus ei tee lähimmäiselleen mitään pahaa.

Totuuden lisäksi meidän tulee rakastaa rauhaa. Rauhaa rakastava sydän etsii rauhaa Jeesukselta, joka on luvannut antaa oman rauhansa niille, jotka tulevat hänen tykönsä. Kukaan ihminen ei pysty omassa voimassaan rakastamaan rauhaa, vaikka hän niin haluaisikin tehdä. Rauhan rakastaminen on mahdollista vain Jeesuksessa, joka on Rauhan Ruhtinas.

Totuutta ja rauhaa rakastavat ihmiset ovat valona maailmassa. Totuus ja rauha ovat Jumalan valoa, joka vetää puoleensa kuin magneetti. Kansat lähtevät liikkeelle sinne, mistä he löytävät totuuden ja rauhan. Jokaisella paikkakunnalla pitäisi olla sellainen Herralle pyhitetty paikka, jonne ihmiset voisivat mennä yhdessä rukoilemaan ja etsimään armoa, Jumalan mielisuosiota, totuutta ja rauhaa.

Rukoilen tänä aamuna, että Herra lähettäisi seurakuntaamme tänä päivänä paljon eri kieliä puhuvia ihmisiä ja seurakunnastamme tulisi paikka, jossa kaikki kansat saavat rukoilla ja etsiä Herraa yhdessä meidän kanssamme. Auta Herra, että tänä päivänä rakastaisimme totuutta ja rauhaa enemmän kuin mitään muuta asiaa tämän maan päällä!

Olisiko mahdollista kuulla tänäkin päivänä ihmisten huulilta sanat: "Me tahdomme tulla teidän mukaanne. Olemme kuulleet, että Jumala on teidän kanssanne." (Sak. 8:23.) 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todella hyviä asioita tässä tekstissäsi, toivottavasti mahdollisimman moni lukisi tämän... omalle nykyiselle kotipaikkakunnalleni toivoisin kovasti hengellistä herätystä, jotta se voisi olla jopa rohkaisuna ja kannustuksena muille kylille ja kaupungeille kääntymään Jumalan puoleen kaikissa elämänsä käänteissä. Suomalaisessa yhteiskunnassa monet ihmiset voivat todella pahoin, vauvasta vaariin, pitäisi kiiresti herätä todellisuuteen, ja siihen mikä aidosti on tärkeää. Ihmisten pitäisi auttaa toinen toistansa, ihan siinä lähellä missä elää ja toimii. Aikoinaan lapsena opin hengellisestä lasten kirjasta sellaisen ohjeen, että YSTÄVÄLLISYYS TULEE AINA TAKAISIN, tämä todella pitää paikkansa.

Paavo Hautala kirjoitti...

Meitä on neuvottu olemaan toinen toisillemme ystävällisiä, kohteliaita, hyväsydämisiä, armahtavaisia, hienotunteisia jne., niin sata voisi kääntyä totuuteen siellä, missä nyt kääntyy vain yksi.
Olet siis oikeassa, sanoessasi, että ystävällisyys tulee aina takaisin.
Rukoilen, että herätys sinun paikkakunnallesi voisi tulla ja Herra käyttäisi sinua herätyksen välikappaleena. Voit olla avainhenkilö herätykseen ja kuin "johtokauris", joka kulkee edellä ja tuo lampaat perässä.