perjantai 3. toukokuuta 2013

Jumalan kansan jäsenluetteloa päivitetään kaiken aikaa!

"Älkää entisiä muistelko, älkää menneistä välittäkö. Katso, minä teen uutta! Nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa? Minä teen tien autiomaahan, virrat aavikolle. Minua Kunnioittavat metsän eläimet, sakaalit ja strutsit, koska minä johdan vedet autiomaahan, virrat kuivaan maahan, antaakseni kansani, minun valittuni, juoda. Kansa, jonka olen luonut itseäni varten, on julistava minun ylistystäni." (Jes. 43:18-21.)

Jos unohdamme menneisyydessä kokemamme Jumalan johdatuksen, menetämme voimamme. Jos muistelemme menneisyydessä kokemiamme pahoja asioita, lankeemuksia, tappioita, epäonnistumisia jne., menetämme voimamme. Meidän on tärkeä luopua pahasta, myös ajatuksissamme, ja riippua kiinni hyvässä. Jumala haluaa tehdä meissä, meille ja meidän kauttamme joka päivä uutta ja parempaa. Uusi elämä alkaa siemenestä, joka itää ja puhkeaa taimelle. Tämä siemen on Jumalan elävä sana. Elämän puhkeaminen taimelle tapahtuu salassa. Samalla tavalla kuin luonnollinen elämä punotaan salassa, niin myös hengellinen elämä punotaan salassa. Jeesuksen kyljestä vuotanut vesi- ja verivirta kuvaavat sitä kaksoisvirtaa, joka parantaa kaiken, minne tuo virta saapuu. Synti saa sydämen puutarhan autiomaan kaltaiseksi, jossa ei kasva mitään hyvää eikä kaunista. Viha ja katkeruus ovat pahimpia sydämen puutarhan tuholaisia, jotka autioittavat ihmisen sisimmän, saaden sen kuolleeseen tilaan. Pyhän Hengen lahjan kautta Jeesuksen veren ansiot tulevat meidän luoksemme, kun otamme ne uskon kautta vastaan. Henki tekee meidät eläviksi. Herra tekee meissä uutta heti, kun kutsumme hänet puutarhatöihin. Hän tarjoaa meille elävää vettä, puhdasta ja raikasta, parempaa mitä tämä maailma pystyy koskaan antamaan. Sinut on kutsuttu ja valittu Kristuksessa, Jumalalle kuuluvaan kansaan.

"Tulkaa hänen luokseen, elävän kiven luo, jonka ihmiset tosin ovat hylänneet, mutta joka Jumalan silmien edessä on valittu ja kallis. --- Teille, jotka uskotte, se on kallis, mutta niille, jotka eivät usko, on siitä kivestä, jonka rakentajat hylkäsivät, tullut huippukivi, kompastuskivi, loukkauksen kallio. Koska he eivät tottele sanaa, he kompastuvat, ja se heidän osakseen on määrättykin. Te sen sijaan olette valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo ja omaisuuskansa julistaaksenne hänen jaloja tekojaan, joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valoonsa. Ennen te ette olleet kansa, mutta nyt te olette Jumalan kansa, ette olleet armahdettuja, mutta nyt te olette armahdettuja." (1. Piet. 2:4,7-10.)

Jumalan kansan jäsenluettelo on taivaassa. Tämä on uuden maan asukasluettelo, johon kirjoitetaan niiden nimet, jotka ovat syntyneet uudesti ylhäältä, vedestä ja Hengestä. Tätä kirjaa päivitetään jatkuvasti. Jumalan kirjoista ei löydy yhtään virhemerkintää. Jeesus kehotti iloitsemaan siitä, että nimet ovat kirjoitettuina taivaassa.

"Älkää kuitenkaan siitä iloitko, että henget ovat teille alamaisia, vaan iloitkaa siitä, että teidän nimenne ovat kirjoitettuina taivaissa." (Luuk. 10:20.)

Teurastetun Karitsan elämänkirja on tärkein kirja, johon meillä on Jeesuksen ansioiden tähden mahdollista saada nimemme, pysyvästi.

"Nimet autuaitten ovat kirjassa sun. Sano, Herrani, onko siellä nimi myös mun." (SL 233.)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei ainoastaan lampaitten lukua pidetä taivaassa lukua vaan myös meidän hyvät teot ja uskon akeleet ja mitä olemme tehnnet lähimmäisille ja olemmeko auttaneet köyhiä ja alastomia ja sairaita käyty katsomamsa ja onko meidän uskomme todella Jeesuksen veren voiton kiitosksessa pelastuksksi ja terveyden saamiseksi Pyhän Hengen kautta, kiitos ja siunausta,keijo

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Keijo, kommentistasi! Siunausta myös sinulle!
Niin, taivaassa on varmaan monenlaisia dokumentteja ja tiedostoja, joista selviää kaikki mahdollinen tieto, jopa kaikkien tekojemme vaikuttimet eli motiivitkin.

Paavo Hautala kirjoitti...

Rohkaisevaa on kuitenkin tietää se, ettei Jeesuksen verellä pestyjä syntejä enää muisteta. Uuden liiton ylipappi, Jeesus Kristus, sanoo: "Minä annan anteeksi heidän rikkomuksensa enkä enää milloinkaan muista heidän syntejään." (Hepr. 8:12.)Tunnustettujen syntien "hautausmaalla" ei tapahdu ylösnousemusta!