sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Vain Jeesus voi muuttaa ihmisen sydämen Jumalalle otolliseksi!

"Mutta oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus kuin ehtymätön puro." (Aam. 5:24.)

Amos oli karjankasvattaja ja metsäviikunoiden viljelijä. Herra kutsui hänet lampaittensa keskeltä profetoimaan erityisesti Israelia vastaan. Amos vetosi kansan johtajiin ja kaikkiin Jumalasta luopuneisiin, että he etsisivät Herraa. Nöyrtyminen Jumalan tahtoon ja Herran jatkuva etsiminen toisi maahan oikeuden ja vanhurskauden ja elämän. Amos tuli huomaamaan, etteivät ihmiset halunneet lopettaa pahan tekemistä, koska he rakastivat pahaa ja vihasivat hyvää. Beetelin papit väittivät Amoksen olevan salaliitossa Israelin kuningas Jerobemia vastaan, koska hän ennusti Israelin kukistumista ja pakkosiirtolaisuutta. Amos ei kuitenkaan pelännyt tuoda esille vääryyksiä. Köyhien sortaminen mainitaan ensimmäisenä Israelin kansan syntilistalla.

"He myyvät hurskaan rahasta ja köyhän kenkäparista, polkevat maan tomuun vähäosaisten pään ja mutkistavat kurjien tien." (Aam. 2:6,7.)
"Minä tiedän, että teidän rikoksenne ovat monet ja syntinne monilukuiset. Te vainoatte vanhurskasta, otatte lahjuksia ja väännätte portissa vääräksi köyhien asian." (Aam. 5:12.)

Amoksen lausumat sanat menivät kuin kuuroille korville. Ne eivät saavuttaneet kuulijoiden sydäntä. Herran profeetan sanomaa ei otettu vastaan. Amos ei saanut yhteyttä kansaan niin kuin ei Herrakaan saanut yhteyttä heihin. Beetelin pappi Amasja sanoi Amokselle:

"Näkijä, mene tiehesi, pakene Juudan maahan, syö leipäsi siellä ja profetoi siellä. Mutta Beetelissä et enää saa ennustaa, sillä se on kuninkaan pyhäkkö ja valtakunnan temppeli." (Aam. 5:12,13.)

Israelin kansa halusi jatkaa samaan tyyliin kuin ennenkin. He eivät luopuneet synneistään, rituaalijumalanpalveluksistaan, epäjumalistaan ja turhista pyhiinvaelluksistaan. Rappeutunut uskonto rappeutui entisestään, kunnes Jumalan tuomiotoimet toteuttivat profeetta Amoksen ennustukset ja kansa vietiin Assyrian pakkosiirtolaisuuteen vuonna 720 eKr. ja kansa sulautui muihin kansoihin.

Herra haluaa, että tänäkin päivänä maassa vallitsisi oikeudenmukaisuus ja vanhurskaus. Jumala on ilmoittanut meille Raamatussa mikä on oikeaa Herran silmissä. Kristuksen vanhurskaus meissä muuttaa elämämme otolliseksi Herralle. Jeesuksen usko saa aikaan sydämen muutoksen. Ilman tätä sydämen muutosta uskonnosta ei ole mitään hyötyä, vaikka se olisi miten kaunista ja juhlallista tahansa! Kristinusko ilman sydämen muutosta ei ole pakanuutta kummempaa. Vain Jeesus voi muuttaa ihmisen sydämen Jumalalle otolliseksi!

Ei kommentteja: