lauantai 18. toukokuuta 2013

Saanko esitellä: Roosa Marjut Eerika Hautala!

Sinin ja Terhon tyttären ristiäiset oli koskettavan kaunis ja herkkä tilaisuus. Oulun adventtiseurakunnan pastori Juha Mikkonen piti puheen, jossa hän totesi mm., etteivät lapset tule maailmaan meidän tahdostamme. Lapset eivät ole itsestään selvä asia, vaan he ovat meille uskottuja lahjoja. Lasta ei siis "tehdä", vaan hän on taivaasta annettu lahja. Sini ja Terho ovat saaneet taivaan lahjan, jota he ovat odottaneet ja jota he rakastavat. Jeesus piti lapsia suuressa arvossa. Hän rakasti heitä ja hänellä oli heille aikaa. Näin meidänkin kohdalla tulisi olla.

"Jeesuksen luo tuotiin lapsia, jotta hän koskettaisi heitä, mutta opetuslapset nuhtelivat tuojia. Kun Jeesus näki sen, hän närkästyi ja sanoi: "Sallikaa lasten tulla minun luokseni älkääkä estäkö heitä, sillä heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta. Totisesti minä sanon teille: joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niin kuin lapsi, se ei pääse sinne sisälle." Hän otti lapset syliinsä, pani kätensä heidän päälleen ja siunasi heitä."

Lapset ovat esikuvia Jumalan valtakunnasta. Lasten usko ja luottamus vanhempiinsa on aitoa ja vilpitöntä. Tällainen suhde meillä tulisi olla Jeesukseen ja hänen valtakuntaansa.

Ennen siunausrukousta Juha esitteli lapsen kummit. He ovat: Sinin ja Terhon naapurit, Anne ja Marko Siliämaa ja Sinin veli Jarkko Määttä.

Jännityksellä odotimme tietoa lapsen nimestä. Millä nimellä voimme häntä kutsua? Sini oli keskustellut naapurin rouvan kanssa nimen antamisesta. Naapuri oli sanonut, ettei nimeä keksitä, vaan nimi annetaan ylhäältä, niin kuin lapsikin. Kun nimi tulee vahvana "ilmoituksena" sydämelle, niin siitä tietää, että se on juuri oikea nimi. Molemmille vanhemmille tulee varmuus siitä, että nimi on oikea ja sopiva. Oikeaa nimeä ei tarvitse vaihtaa koko elämän aikana.

Kun Juha ilmoitti lapsen nimen, niin yllätys oli suuri. Kukaan meistä ei osannut arvata nimeä oikein. Neljännen lapsenlapsemme nimeksi tuli: Roosa Marjut Eerika
Kun Terho oli kertonut Juhalle tyttärensä tulevan nimen, niin heillä molemmilla oli ollut liikutuksen kyyneleitä silmissään.

Roosa tarkoittaa kukista kauneinta eli ruusua. Lisäksi se tarkoittaa kaunista väriä, kuten Sinikin. Marjut on Sinin toinen nimi, joten äidin suvun nimi on kauniisti mukana. Eräs Marjutin kantanimistä on Maria, joka merkitsee: "toivottu lapsi". Roosa on kauan kaivattu ja toivottu lapsi. Marjut on Sinin toinen nimi ja Mikaelin etunimi on Terhon toinen nimi. Sisarukset kantavat äitinsä ja isänsä nimiä ja seuraavat näin heidän jälkiään ja siirtävät suvun geenit seuraaville sukupolville. Kolmannella nimellä on yhteys Hautalan "kuningassuvun" kaukaiseen esi-isään Erikiin. Eerika on Erikin sisarnimi, joka merkitsee "yksin hallitseva, mahtava". Se tarkoittaa myös "kanervaa", joka kertoo pohjoisen maaperän kauneudesta ja juurista. Kanervan kukka on myös roosan värinen, joten se sopii hyvin Roosalle.
 

Hautalan ja Määtän suvun kaunis sinisilmäinen prinsessa on saanut juhlallisen nimen: Roosa Marjut Eerika Hautala!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tilaisuus oli kaunis, kiitos kaikille jotka olivat Roosaa juhlimassa. ♥

Korjaisin tässä että Annen ja Markon sukunimi on Siliämaa. :)

-Sini -

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Sini, ihanasta juhlasta! Korjasin sukunimen tekstiin. Niin, Annen entinen sukunimi oli Määttä ja nykyään se on Siliämaa. Siliämaa on kaunis sukunimi, runollinen.

Anonyymi kirjoitti...

Suojelusenkeleitä pienen Roosa-tytön elämän polulle :)
Onnittelut vanhemmille ja isovanhemmille! Samoin Mikaelille, Jessicalle ja Vilmalle serkkutytön syntymästä.
Tuula ja Kati Porista

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Tuula ja Kati, muistamisesta, kaikkien mainitsemiesi henkilöiden puolesta!
Suojelusenkelin palvelustyö on tärkeää. Enkelien varjelusta tarvitaan koko elämän matkan ajaksi. Elämässä on paljon vaaroja, joilta enkelit meidät pelastavat! Saakoon suojelusenkelinne olla myös teidän vierellänne koko ajan!