tiistai 28. toukokuuta 2013

Kylvämistä ja työvoiman etsimistä!

Vuokrasimme pappilan pellolta aarin maapalstan Karpalon kasvimaaksi. Minulla oli apulaisina Ari, Simo, Matti ja Niina. Saimme valmiiksi kaksi pitkää penkkiä. Toiseen penkkiin kylvin porkkanan -, retiisin - ja tillin siemenet. Toiseen penkkiin istutin neljänlaisia sipuleja, lipstikkaa, tinjamia, iisoppia ja rosmariinia.

Tänään oli lämmin hellepäivä. Vettä ei ole satanut pitkään aikaan. Toivottavasti kylvön jälkeen sataisi vettä, niin kasvu pääsisi paremmin vauhtiin. Kasvihuoneessa siemenet ovat jo itäneet. Sirkkalehdet ovat nousseet mullasta esiin.

Olen vienyt Karpaloon kaksi muovipussillista nokkosia. Nokkoset ovat nyt parhaimmillaan säilöttäväksi. Niistä saa monenlaista hyvää ja ravitsevaa ruokaa.

Markku oli tänään viimeisen päivän  Kirppiksellä töissä. Saamme Eilan Porista viikoksi Kirppiksen pitäjäksi. Hän tulee ensi maanantaina. Hänen jälkeensä tulevat Raita, Imatralta, ja Eine, Lahdesta, kuukaudeksi. Sitten ei ole tietoa kuka tulee jatkamaan työtä heidän jälkeensä. Olisiko sinulla mahdollisuus irrottautua tähän työhön  joksikin aikaa?

Niina lähtee ylihuomenna käymään kotonaan. Hän haluaa olla mukana sisarensa valmistujaisjuhlassa. Onneksi saimme Karpaloon Niinalle tuuraajat näin lyhyellä varoitusajalla. Kiitos siitä Leenalle, joka hoiti asian tosi nopeasti!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Terveisiä sinne Kuusamoon, usein luen tätä teidän blogia, se on kuin aamun avaus, kiitos. Olis mukavaa tulla joskus käymään sinne Kuusamoon jos Luoja suo. Kuusamo on kaunis paikka, joskus nuoruudessa lomamatkalla on käyty. Hyvää alkavaa kesää sinne Karpaloon. Olen Niinan täti (Liisa) Joensuusta (mekin ollaan menossa Niinan siskon valmistujaisiin(kosmetologi.)Täällä Joensuussa alkaa olla jo aika kesäistä joka puolella vihreää ja kaunista, lähes hellettä ollut.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos Joensuun terveisistä ja hyvistä sanoista, Liisalle. Kiva tietää, että käyt blogillani päivittäin. Jos en ehdi ihan joka päivä kirjoittaa, niin voit lukea aikaisempia kirjoituksia.

Onnea uudelle kosmetologille. Toivottavasti Niinan sisko löytää hyvän työpaikan tai hänelle avautuu mahdollisuus perustaa oma yritys.

Meilläkin on nyt hellettä. En muista, että Kuusamoon olisi 23 vuoden aikana, jonka ajan olemme täällä asuneet, tullut kesä näin varhain. Sanotaan, että lumi peittää pälvensä kolme kertaa. Näin on tapahtunut tänä keväänä vasta kahdesti. Toivottavasti ei tule enää kylmää, eikä halla vie marjakasvien kukkia.

Anonyymi kirjoitti...

Välitän onnittelut kosmetologillemme, kiitos! Hän sai kesätöitä heinäkuuksi omalta paikkakunnaltamme, joten hän ei voi tulla mukaamme heinäkuun puolessa välissä, jolloin olemme suunnitelleet Kuusamossa käyntiä.
( mukavaa, että Niina sai nyt pienen loman! )
Terveisin: Tuula

Paavo Hautala kirjoitti...

Tervetuloa heinäkuussa Kuusamoon! Voisitteko silloin olla kirppiksellä, jos on tarvetta?

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos!
En voi nyt luvata, ollaan ehkä pari päivää siellä ja ei ole tarkempaa päivämäärää tiedossa, milloin tulemme.

Paavo Hautala kirjoitti...

Ok. Riina ja Eerika selvisivät tänään Karpalossa hyvin.

Paavo Hautala kirjoitti...

Pauliinan piti mennä tänään Karpaloon Riinan apulaiseksi, mutta hän soitti aamulla ja sanoi, että hän on kaatunut ja loukannut kätensä. Käsi on paketissa, eikä hän voikaan mennä tänään töihin. Soitin Kainuun amaattiopistoon ja kerroin tilanteen. Opettaja kertoi asian oppilailleen ja ryhmästä löytyi Pauliinan luokkakaveri, Noora, joka oli valmis tulemaan Karpaloon töihin, täksi päiväksi. Hienoa, kun nuoret ovat valmiita ottamaan työhaasteita vastaan ja vielä näin lyhyellä varoitusajalla.

Hyvää työpäivää Riinalle ja Nooralle!

Kiitos Kainuun ammattiopistolle hyvästä yhteistyöstä ja ruusuja päättäjäispäivänä, kaikille!