torstai 16. toukokuuta 2013

Vuohenputki on hyvä salaattikasvi

Näin viime yönä erikoista, unta. Olin jossakin ryhmässä, jossa esiteltiin villiyrttejä. Joku sanoi nimeni ja minun vuoroni oli esitellä yksi villiyrtti ja verrata sitä johonkin tunnettuun henkilöön. Avasin kansioni. Olin valinnut vuohenputken. Kerroin vuohenputkesta kaiken, minkä tiesin. Sanoin mm., että se on hyvä salaattikasvi.
Sitten minun piti mainita tunnettu henkilö, johon vertaisin esittelemääni yrttiä, perusteluja ei tarvinnut sanoa. Sanoin: Paavo Lipponen.
Löydät tietoa vuohenputkesta seuraavista linkeistä:

Kuvat aiheesta vuohenputki 

Vuohenputki – Wikipedia

Vuohenputki on ruokaisa rikkaruoho | Yle Uutiset | yle.fi

Arktiset aromit - Vuohenputki

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
oletpa nyt nähnyt paljon unia :-)
Onko sinulla nyt ollut paljon kiireitä Karpalossa, että se tulee uniinkin(?)
Vesi elementti kun on sinun kirjoituksissa muutenkin kuin unissa, niin minun mieleeni vesi-sanasta tuli uskon virvoituksen vesi, sekä näin juhannuksen alla Johannes Kastaja. Nyt kun vedetkin jo virtaavat vapaana, kun jäät ovat lähteneet. Vesihän on monta hyvää asiaa: kaunista katsella, rauhoittava, voimakas, puhdistava ja kirkas jne...
T. vesimies

Aila kirjoitti...

Olipa mielenkiintoinen uni, ja aivan käyttökelpoinen idea toteuttaa!
Minun on myös pitkään pitänyt opetella tunnistamaan vuohenputki, kun olen kuullut sen käyttömahdollisuuksista. Mutta en ole saanut "äntihin", ehkä peläten sekoittavani vähän samannäköisiin myrkyllisiin lajeihin.

Paavo Hautala kirjoitti...

Olipa mukavia kommentteja ja hyviä unen selityksiä. Uni oli erittäin selkeä ja aamulla ihan nauratti, kun kerroin siitä Annelle. Erikoista oli se, että yrttiä piti verrata johonkin tunnettuun ihmiseen. En tiedä, mistä tuo Paavo Lipposen nimi oikein tuli, koska en ole tietääkseni ajatellut häntä, ainakaan lähiaikoina, enkä ole nähnyt häntä edes TV:stä pitkään aikaan.

Minuakin alkoi kiinnostaa tuo vuohenputki, että mistähän sitä löytäisi. Etelä-Suomessa sitä on, tietojen mukaan, joka paikassa.
Toivottavasti emme kerää myrkyllisiä yrttejä. Pian löytää myös tuoreita ihania nokkosia. Niitä pitää viedä Karpaloon.

Vesimiehelle tiedoksi: En ole viime päivinä touhunnut Karpalossa, muuten kuin, että olen käynyt siellä syömässä, joka päivä.

Paavo Hautala kirjoitti...

Ailalle! Mitä tuo sana: "äntihin", tarkoittaa?

Aila kirjoitti...

Aikaiseksi, valmiiksi.

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos! Erikoinen sana, en ole kuullut aikaisemmin.