sunnuntai 7. marraskuuta 2010

W. A. Mozart Requiem -konsertti Kuusamossa

Olin Annen ja Valtterin kanssa kuuntelemassa Oulun katedraalikuoron esittämän W. A. Mozart Requiem -konsertin. Konsertti pidettiin Kuusamon Pyhän ristin kirkossa 7.11.2010 klo 18.00.

Requiem d-mollissa, KV 626 on Wolfgang Amadeus Mozartin pääosin säveltämä sielunmessu, jonka parissa hän työskenteli kuollessaan vuonna 1791. Teoksen viimeisteli pääasiassa Franz Xaver Sussmayr ja se valmistui lopullisesti seuraavana vuonna. Teos on kirjoitettu neljälle solistille (sopraano, altto, tenori, basso), kuorolle ja klassismiajan orkesterille. Kokoonpanossa on kaksi basettitorvea, kaksi fagottia, kaksi trumpettia, kolme pasuunaa, patarumpu, viulut, alttoviulu sekä basso continuo, joka koostuu sellosta, kontrabassosta ja uruista.

Tämän illan konsertissa esiintyivät seuraavat solistit:
Henna-Mari Sivula, sopraano, Sirkka Rautakoski, altto, Niall Chorell, tenori, Ari Rautakoski, basso.
Kuoroa johti Raimo Paaso.

"Muista, Jeesus hyvä, että olen kärsimystiesi syy, älä hukuta minua sinä päivänä. Minua etsien istuit väsyneenä, lunastit ristin kärsimykselläsi; se suuri työ älköön olko turha. Vanhurskas koston tuomari, suo anteeksiannon lahja ennen tilinteon päivää. Huokaan syyllisyyteni tunnossa, häpeä punaa kasvoni, säästä katuvaista, Jumala. Sinä, joka annoit anteeksi Marialle ja kuulit ryövärin rukouksen, olet suonut toivon minullekin. Vaikka rukoukseni ei ole kelvollinen, älä heitä minua tuleen. Anna paikka lampaiden joukossa ja erota minut vuohista, aseta oikealle puolellesi."

Nämä sanat löytyvät tämän illan konsertin käsiohjelman toiselta sivulta.

2 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Aikanaan ihastuin tuohon Requimiin, kun siitä oli pätkiä Amadeus-elokuvassa. Kävin Raumalla opiskellessani katsomassa sen elokuvateatterissa kolme kertaa, ja sen jälkeenkin olen sitä videolta katsonut. Myös Requim on mulla jossain kasetilla, mutta esitettynä livenä en ole sitä koskaan kuullut. Tuttuja nimiä tuolla esiintyjien joukossa: sekä Raimo Paaso että Henna-Mari Sivula ovat olleet kouluttamassa meidänkin kuoroamme.

Paavo Hautala kirjoitti...

Olipa mukava kun sinulla oli yhtymäkohtia tämän illan konserttiin noinkin paljon. Upea musiikkielämys. Esityksen taso oli korkea.