tiistai 30. marraskuuta 2010

JOULUKALENTERI 2010

Huomenna avataan joulukalenterin ensimmäinen luukku. Olen miettinyt minkälaisen joulukalenterin tänä vuonna tekisin. Viimevuotinen kalenterini oli mielikuvitusmatka adjektiivien ihmeelliseen maailmaan. Se on tallessa blogillani. Voit etsiä sen ja lukea uudelleen. - Jos et seurannut sitä viime vuonna, niin voit tehdä sen tänä vuonna. Sieltä löytyy paljon "positiivisia" adjektiiveja. Eräs blogini lukija kysyi minulta, että minkälainen se meidän jäämeren matkamme oikein oli? Hän oli ajatellut, että ihan oikeasti teimme retken Pohjoiselle jäämerelle. Kun hän kuuli totuuden, niin nauroimme molemmat makeasti, koska kirjoitelmani oli tietenkin "jouluista" satua. Jos seuraat tuota vuoden 2009 joulukalenteria, niin voit halutessasi kommentoida "vanhoihin" teksteihin. Näin lukijoille (erityisesti minulle) syntyy uteliaisuus ja he katsovat onko kukaan kommentoinut ja mitä sinne on kirjoitettu. Tällä kerralla ajattelin kirjoittaa hengellisen kalenterin. Se voi toimia vaikkapa aamuhartautena.
Paras Jeesuksen elämää kuvaava kirja, Raamatun jälkeen, on mielestäni E. G. Whiten "Aikakausien Toivo".
Ajattelin kirjoittaa tästä kirjasta Jeesuksen syntymään liittyviä ajatuksia. Saakoon blogini joulukalenteri tänä vuonna virittää mielemme hengelliseen joulujuhlaan.

Anne-mummi on antanut Mikaelille ja Jesssicalle omat joulukalenterinsa. En tiedä olivatko ne suklaakalentereita.
Mietin, että miten voisin tehdä omasta joulukalenteristani myös suklaakalenterin? Teen sen siten, että laitan jokaisen kirjoituksen loppuun aiheeseen sopivan kysymyksen. Kysymyksiin vastanneiden tai joulukuussa kommentoineiden kesken arvon joulusuklaata, joten olkaapa aktiivisesti mukana. Onnea matkaan valon juhlaa kohti!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mukava, kun jaksat taas kirjoitella joulukalenteria. Viimevuotinen kalenteri oli sangen inspiroiva. Kiitos blogin pitäjälle vaivan näkemisestä.

Paavo Hautala kirjoitti...

Viimevuotisen kalenterin kirjoittamisessa oli todella kova homma. Ensin piti keksiä adjektiiveja ja sitten sijoittaa ne kertomukseen niin, että syntyisi kuta kuinkin johdonmukainen kertomus. Tarkoitus oli liittää kertomukseen myös opetuksia ja henkilö- ja luontokuvauksia.
Hienoa, jos se inspiroi sinua. Silloin joulukalenteri teki tehtävänsä ja kirjoittaminen ei ollut ihan turhaa.