perjantai 19. marraskuuta 2010

Kuka olen?

Kuka Raamatun henkilö olen?
- Äidilläni on seitsemän veljeä ja yksi sisko. Äitini sisko on naimisissa ismaelilaisen miehen kanssa ja heillä on yksi poika. Minulla on kaksi veljeä. Olen nuorin veljistä ja minulla on nopeat jalat kuin aavikon gasellilla.

3 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Onpas visainen arvoitus! Vanhan Testamentin puolella taidetaan olla, mutta enempää en tohdi arvata vielä tällä vähäisellä Raamatun tuntemuksellani.
Mutta ethän ihan vielä paljasta vastausta.

Mikko Hautala kirjoitti...

Taisi olla Daavidin sisaren poikia ne kolme Joab Abisai ja Asael, joka oli todella nopea kinttuinen mies.

Paavo Hautala kirjoitti...

Hei Mikko!
Olipa iloinen yllätys, vierailusi blogillani!
Asael oli oikea vastaus. Joabin ja Abisain pikkuveljellä oli surullinen kohtalo, koska hän Saulin sotapäällikön, Abnerin, varoituksesta huolimatta toimi epäviisaasti, ja ajoi Abneria takaa, surmatakseen tämän. Asael sai tilaisuuden kääntyä takaisin, mutta itsepintaisesti hän jatkoi takaa-ajoa, kunnes Abner joutui itsepuolustukseksi surmaamaan hänet. Abner iski keihäänsä varsipää edellä Asaelin vatsaan ja keihäs tuli selästä ulos. Asaelin nopeista jaloista ei ollut tässä tapauksessa apua. Hän olisi kyllä ehtinyt juosta pakoon, jos hän olisi halunnut sen tehdä. Daavidin sotapäällikkö, Joab, joka oli Asaelin veli, ei unohtanut veljensä traagista kuolemaa koskaan. Hän kosti Abnerille, surmaamalla hänet. VT:n kertomukset ovat verisiä. Verikosto elää vieläkin maailmassamme, vaikka Jeesus on neuvonut antamaan anteeksi meitä vastaan rikkoneille.
2. Sam. 2-luvussa on kerrottu eo. tapahtumat.