lauantai 6. marraskuuta 2010

Haastattelu

Haastattelin Valtteri Ylä-Jääskiä Nurmijärveltä TET-aiheisilla kysymyksillä.

Paavo: Mistä sait idean tulla Kuusamoon TET-jaksolle?
Valtteri: Olen ollut Kuusamossa lomamatkoilla ja Eräripareilla ja ajattelin, että vaihteen vuoksi olisi mukava tulla auttamaan sukulaisiani heidän töissään.
Paavo: Olet nyt ollut viikon töissä Kuusamon ETRA ry:n kirppiksellä. Minkälainen kokemus se oli sinulle?
Valtteri: Oikein mukava. Työssäni tutustuin lähemmin kirpputorityöhön: myymistä ja asiakaspalvelua, hinnoittelua ja tavaroiden järjestelemistä. En ole ennen ollut mukana tällaisessa toiminnassa, joten oli oikein hauska tutustua uudenlaiseen työhön.
Paavo: Minkälaisia asiakkaita tapasit viikon aikana?
Valtteri: Suurin osa asiakkaista oli suomalaisia, mutta joukkoon mahtui myös venäläisiä. Ihmiset olivat sekä puheliaita että varsin hiljaisia. Yhteinen piirre heillä kuitenkin oli se, että he toimivat itsenäisesti, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.
Paavo: Miten voisit kuvailla meidän kirppariamme?
Valtteri: Minusta kirppari on mukavalla paikalla, jonne on hyvät opasteet. Yleisilme on varsin siisti: ainakin sieltä löytää hyvän tarjonnan vuoksi etsimänsä, jos jaksaa vähän penkoa. Jos pidät kirppareilla käymisestä, kannattaa piipahtaa tässä putiikissa.
Paavo: Löysitkö itse jotakin mukavaa, kirppariltamme?
Valtteri: Ilman muuta. Löysin pari takkia ja joitakin tuliaisia kotiin vietäväksi.
Paavo: Osallistuit tänään seurakuntamme jumalanpalvelukseen, kertoisitko millä tavoin?
Valtteri: Kuulijan roolin lisäksi esitin säveltämäni pianokappaleen ja soitin saksofonilla "Suojelusenkelin".
Paavo: Mitä odotat tulevalta viikolta ja missä olet silloin työssä?
Valtteri: Olen serkkuni Terhon apuna Kuolion koululla. Työskentelen mm. kouluavustajan tehtävissä, ja odotan tulevalta viikolta yhtä antoisaa ja mukavaa kuin edelliseltäkin.

Kiitos Valtterille tähänastisesta palvelutyöstäsi. On ollut mukava pitää sinua vieraanamme.
Säveltämäsi pianokappale oli tosi hieno. Kuulijat halusivat kuulla sen kahteen kertaan. Saksofonin soitto oli myös mahtavaa kuultavaa, sen erilaisuudenkin vuoksi.
Valtteri kertoi rakastavansa talvea. Tänään talvi tuli vihdoin Kuusamoon ja pääsimme kokeilemaan jään kestoa Tolpanniemen venesatamassa. Tämä oli Valtterista hauskaa. Jäätä oli nyt rannassa noin viisi senttiä ja Terho arveli, että se voi jo alle viikon päästä kestää luistelua. Pitää kuitenkin olla varovainen, ettei mene heikoille jäille liian aikaisin.

Ei kommentteja: